Blogg

 

2017-04-14

Vi har lanserat en ny fiskeblogg för Team JoMa Fiske!

Länk till den nya fiskebloggen: https://teamjomafiske.se/

2016-12-31

2016-11-04

Vi tog beslutet att fiskesäsongen är över för oss för i år. Blev absolut inte så många pass som vi hade hoppats på. Tråkiga är att höstfisket 2015 fick ett abrupt slut när motorn började strula. Visade sig att en av kablarna till motorkablaget hade brunnit. 9 veckor på verkstad innan dom hittade felet, turligt nog så stod Yamaha för kostnaden. Vårfisket 2016 gick också på lunch i & med att jag lyckades med konststycket att bryta fotleden på 3 ställen!

Sommaren 2016 var extremt blåsig & då ska vi inte heller glömma hösten där det friskade på ordentligt. Nu får man passa på att göra dom saker man inte hinner med när det är fiske, renoveringar m.m. Ser redan fram emot nästa fiskeår!

Nu blir det vinterförvaring!

2016-10-16

1030 hPa men blåsigt utav h-e. Gjorde ett ärligt försök men blåste bort ute på fjärdarna, inte ens elmotorn pallade med att ankra. Tror att vi lägger ner fisket för den här säsongen?

2016-10-08

Helt värdelöst! Förra helgen så var Jocke sjuk, nu är det min tur. Har varit dålig fan i en vecka nu. Dessutom så ska det blåsa hela helgen så fisket hade inte varit speciellt roligt ändå får man trösta sig med...

2016-09-18

Många sjömil avverkade idag, tog en tur upp till Sigtuna då abborrfiske stod på agendan. Idag så beslöt vi oss för att inte köra med dropshot riggning då man oftast bara får småabborre. Idag ville vi pröva på dom större jägarna. Flera fina hugg direkt när vi väl kom fram sedan tvärdött. Vet inte vad det var för fiskar som jagade under ytan men det var en otrolig aktivitet i varje fall. Efter en stendöd period så bestämde vi oss för att åka tillbaka till våra hemmavatten, lika dött där...

Vacker dag i alla fall på sjön, men ganska kallt märkte vi då vi hade på tok för tunna kläder på oss. Nya tag nästa helg!

Skitfiske på er!

2016-09-13

2 m/s, 1023 hPa & man är på jobbet självklart! Varför är det inte lika bra fiskeväder när man är ledig?

Hoppas att man hinner ut efter jobbet någon dag denna vecka, jobbar nya tider så jag är inte hemma förräns efter 17.00, blir mörkt redan innan 20.00.

2016-09-10

När vi kom ner till båtklubben så mötte vi Janne Tammisto från Team JJ, som haft ett riktigt segt fiske. Glada i hågen så stack vi i alla fall ut för att fiska ändå. Började med att jaga Gädda, Jocke drog 2 stycken på 2 kast sedan stendött. 1010 hPa, Abborren borde vara hyffsat på hugget? Testade flera grynnor från 2 m till 6 m , totaldött fiske. När vi flyttade oss ut på 8 m då började det det komma igång. Drog säkert närmare 75-100 Abborrar idag, tyvärr väldigt många små. Fick i alla fall en hyffsad,runt halvkilot. Blir till att röka Abborre nästa helg. Mysig dag på sjön med sonen min! Tar ut hela familjen på Abborrefiske under veckan. Blir mysigt!

½ Kilos Abborre...

Gädda in action...

2016-09-04

Första fisketuren på länge idag. Så pass kraftig blåst så att vi fick lägga oss i lä bakom en ö & inrikta oss på abborrfiske istället för gädda. Bara tusenbröder som fick syna insidan av båten, trist fiske när man vill ta dom lite större men inte kan ta sig till favoritställena pga vädret. Hoppas på att vädergudarna är lite snällare till kommande vecka?

Tusenbröder istället för gädda!

2016-08-19

Inte mycket som hänt på fiskefronten. Åkte på halsfluss igen för andra gången, jobbigt som fan. Dessutom så har ett lågtryck parkerat över Sverige i drygt 2 veckor med skitväder som följd. Har blåst otroligt mycket denna sommar. Hoppas att September blir bättre, vädermässigt...

Skitväder!

2016-08-06

Blåsigt värre en period nu. Denna vecka som var min sista semestervecka åkte man på halsfluss, inte roligt alls. Trotsade i alla fall det blåsiga vädret & gjorde ett försök på göstrolling. Började inte bra alls i & med att vi glömde våra Scottyriggar hemma, kunde bara köra med 2 spön totalt. Helt klart så skulle vi kört kvällspass istället för att köra eftermiddagspass. 1,5 timmas trollande ner mot Hässelby & upp emot våra vatten igen resulterade bara i en babygös som Jocke landade & återutsatte givetvis. Nästa vecka ska det fortsätta blåsa + att jag har dragit igång renovering igen hemma, får se när vi kommer ut & fiskar igen?

 

Gösbaby! Välkommen tillbaka när du blivit stor...

2016-07-29 

Trolling i Mälaren innebär att man måste ha ett TDA-kort. 300:- / år, 4 spön totalt i båten. Man får endast trolla på markerade vatten, kolla noggrannt i häftet man får. Kan bli kraftiga böter om man trollar på fel ställen. Minimimåttet för gös är 45 cm, gös under 45 cm ska återutsättas omgående. Väldigt sällan som vi behåller gös som är godkänd, händer att vi kan behålla en 2 - 2,5 kg's som god matfisk. Stor fisk är alltid viktig att återutsätta, stor fisk = starka gener. 

Här är ett par bilder från TDA-häftet som visar var det är ok att trolla. OBS! På 1 av bilderna som visar godkännt vatten så måste man gå med i JSFK för att kunna få trolla. 

 

Nytt vatten för i år, TDA-kort gäller!

 

TDA-kort + medlemskap i JSFK!

TDA-kort!

2016-07-28

Denna vecka jobbar jag (Matte), så det blir inte mycket tid över för fiske. Dessutom så har vädret varit väldigt lynnigt senaste tiden. Inte många turer vi inte varit med om i år där det inte blåst utav h-e. Nästa vecka har jag semester så då blir det fiske i alla fall, troligen redan kommande helg. Tänkte att vi skulle pröva på ett vatten vi inte fiskat på sedan förra året. Tar lite tid att åka dit med båten men det kan det vara värt, brukar nämligen stå ganska så mycket gös på detta ställe. Skulle också vilja komma ut på göstrolling...

2016-07-23 

Idag så stack vi iväg på ett riktat abborrepass. Blev ett 30-tal abborrar men tyvärr ingen större än 3-400 gr. Vädret hade vi i alla fall tur med, varmt (30+) & näst intill vindstilla. Blir till att reka lite nya ställen där kanske större abborre står. Vi har testat grynnor med djup från 2 m till upp emot 8 m, kanske dom större står ännu djupare?

2016-07-11

Går trögt med att få till nytt PB ibland, men ibland så inträffar det magiska! Nytt PB för mig idag. 7,5 kg, 96 cm. Riktigt bra sikt i vattnet, riggar på en jigg som funkat bra förut. Första kastet, ser en stor jäkla skugga följa efter ända fram till båten & sedan vända. Drar ett andra kast snabbt som satan & där sitter den! Mycket fin gädda i perfekt kondition, otroligt bred ryggtavla & stor skalle. Perfekt håvad av Jocke, snabb återutsättning efter vägning, mätning & korttagning. Video på YouTube här. Annars så prövade vi på abborre idag, mycket måsspel & abborrar av mindre kaliber. Mycket fin kväll på Mälaren!

 7,5 Kg. 96 cm.

Riktigt fet rygg...

2016-07-06

Äntligen semester! Gick upp 05.10 i morse, fixade i ordning en termos med kaffe + mackor. Idag så tänkte vi köra ett riktat pass på abborre. Nordlig vind 3-4 m/s, byvindar på minst 10 m/s, ca 1002 hPa 19,4+ i vattnet. Inte dom bästa förutsättningarna för abborre. Börjar bra med många hugg men många släpp. Ett 50-tal borrar upp i båten, dock så lyser dom större abborrarna med sin frånvaro. Ett par fina hugg, kan ha varit någon lite större som släppte....

Inga storlekar idag heller...

Avfärd från hemmahamnen...

2016-06-25

Måste ha varit årets varmaste dag idag, tänkte att vi skulle pröva på abborre. Jocke var den av oss idag som helt klart glänste när det gällde att fånga dom rackarna. Jag fick endast tusenbröder medans Jocke drog ett gäng runt 400 Gram. Blev ett 40-tal tillslut. Fina matabborrar men alla simmar fortfarande runt i våran kära Mälaren. Superfin dag på sjön!

 

2016-06-19

Stack ut på en snabbtur idag trots att det blåste. Väl framme på en av våra favoritgrynnor så är det redan en båt där med 3 man fiskandes. Tråkigt nog så hade dom "bokat" upp hela grynnan med markörer så vi bytte till en annan grynna. Ett gäng följare idag men bara en gös & en gädda upp i båten idag.Segt fiske!

Bonusgös...

Bonusgädda...

2016-06-13

Drog iväg en snabbis efter jobbet idag, blev ett par gösar & gäddor. Mötte Janne & Joel från Team JJ & deras nya båt. Imponerande kan man minst uttrycka att den är.

Gös 4280 Gram.

Ytterligare en ganska fin gös...

GäddJocke!

Team JJ's nya fiskeracer!

2016-06-11

Idag så hade vi egentligen tänkt sticka iväg & fiskat, blåsigt värre så vi tar fisket i veckan istället.

2016-06-06

Tog med våran kompis Kalle Blomqvist ut på självaste nationaldagen idag.

Ut på nya äventyr!

Kalle Blomqvist...

2016-06-03

Tog ledigt från jobbet idag för att fiska, gädda på 2:a kastet. Blev ett 10-tal gäddor sammanlagt + en hel del följare. Kanonväder på sjön, sommaren har kommit med besked nu!

Inga stora idag!

Jocke styr elmotorn med fjärrkontrollen.

Så jäkla nice med kastdäck!

2016-06-01

Stack iväg ut på våra favoritgrynnor direkt efter jobbet, blev en hel del gäddor + 1 gös. Ostlig vind 3 m/s. 1022 hPa. Riktigt skönt ute på sjön. Lite surt att jag (Matte) tappade en fin 6+ gädda pga håven pajade. Dock så tog Jocke en fin istället!

Kul fiske idag...

Otroligt fin täckning!

Jocke's 6,4 Kg.

En liten Gösta!

Min fina 6+ som smet...

Håvjäkeln!

2016-05-28

Riktigt roligt, våran hemsida har blivit vald till dagens hemsida på n.nu.

2016-05-26

I morgon blir det sjösättning! Snacka om att man har längtat, har fått dit kastdäcken som vi fick av Janne & Joel  Team JJFiske. Dom byter upp sig ett par rejäla snäpp, har beställt en Nitro Z18 bassboat. 175 hk Evinrude ca 60 knop m.m. Snacka om fartvidunder! Tack som fan för kastdäcken gubbar!

Blev riktigt bra med kastdäcken!

2016-05-13

Äntligen händer det någonting i fiskeväg för oss. Idag så tog vi på oss ett projekt som vi inte hade en aning om att det skulle ta så lång tid att genomföra. Montera fästet för våran elmotor, låter inte speciellt jobbigt, men det var jobbigt det kan vi intyga. Borra i 6mm rostfritt är inte roligt, 6 stycken borrar gick direkt på lunch. Tricket var att man inte skulle använda borrmaskin, alldeles för högt varvtal. Använde skruvdragaren istället & körde på halvfart, funkade skitbra! Tack till våra kompisar Micke & freddan Team Pro Ribatex, Janne & Joel Team JJFiske & våran granne Kalle för tips & hjälp m.m. Vi sjösätter inom 2 veckor, ska bara fixa elen till elmotorn nu + lite småfix.

Borra, borra, borra!

Borra, borra, borra & återigen borra!

Färdigt!

2016-03-31

Inte mycket som händer här på fiskefronten, vi är inte vinterfiskare + min fotled som är bruten. Börjar kännas jäkligt frustrerande nu, isen kommer sticka nere vid hamnen när som helst. Hoppas att det finns några gäddor kvar tills vi väl kommer ut på fiske. Blir väl någon gång i slutet på Maj tidigast som vi kommer ut, gips ska tas bort, operera bort ställsskruv, sjukgymnastik m.m.

Hursomhelst! Fick tag på en ball termos, köpte faktiskt 2 stycken. Kaffe i den ena, soppa, varmkorv i den andra. Möjligheterna är många.

Stanley termos, riktigt retro...

2016-03-11

Kanonball kameradrönare, vill ha!

Klicka på bilden för länk!

2016-03-02

Jag (Matte) kom hem från Danderyds Sjukhus idag, nyopererad & gipsad. Lyckades att halka i Lördags när jag skulle gå ut med soporna. Vred fotleden så illa så att det slutade med 3 frakturer, flertalet mindre & ett avslitet ledband. 6 stycken skruvar + en skena inopererade. 

Nu kommande Måndag 7/3 så skulle jag & frugan resa iväg till Vietnam, Phu Quoc. Blev tyvärr tvungen att avboka resan. Blir till att gå gipsad 2 - 2,5 månad framöver, känns inte alls roligt!

6 st skruvar + platta.

Ställskruven är den enda som tas bort, resten lämnas för all framtid.

2016-01-16

God fortsättning på er som läser detta! Inte mycket som händer hära, vi är inte vinterfiskare så det kan ju som sagt inte hända mycket? Micke i Team pro Ribatex har lovat mig att han ska ta med mig ut i vinter. Ska bara försöka bli bättre i min högeraxel som har ställt till det ordentligt.

2015-12-18

Inte mycket som händer just nu! Blev ju en kort säsong i & med motorstrulet. Slutet gott allting gott som man brukar säga. Av dom få fisketurerna som vi hann med så lyckades jag i alla fall få ihop en ganska sjysst video som vi precis lagt upp på YouTube.

Klicka på bilden!

2015-12-01

Har fått ett fäste fixat till våran nya Minn Kota, installeras under vintern.

Fäste till Minn Kota'n...

2015-11-13

Nu har vi investerat i att köpa Minn Kota Powerdrive V2

Blir till att börja lattja med dom stora grabbarna nu!

Ser fram emot våren!

2015-11-05 

Äntligen, båten är reparerad! Visade sig vara kablaget i motorn som troligtvis fått en kortslutning. 9 veckor på verkstad & 11 veckor av frustration utan fiske. Valde faktiskt att ta upp båten för säsongen. Nästan inga båtar i sjön i hamnen + att båten är fruktansvärt skitig. Har vi varit utan fiske så här länge så kan vi hålla oss till i vår. Har massvis med saker som behövs göras hemma också. Tack till alla som stöttat oss under den här jobbiga tiden!

 

Äntligen är båten hemma! 

2015-10-22

Äntligen lite glada nyheter! Verkstaden verkar ha hittat felet, dom har äntligen fått hem kabelhärvan från Yamaha. När dom testkör på land så är det inga problem, återstår att testa när båten är i sjön. Vågar man hoppas på att detta strul ska vara löst? Tänk om vi kanske kommer ut & fiskar nästa helg?

Äntligen lite glada nyheter!

2015-10-21

Detta börjar fan bli skrattretande! Händer absolut INGENTING känns det som. Båten har varit på verkstaden i evigheter nu...

2015-10-12

Äntligen lite nyheter angående båtmotorn! Verkstaden har gått igenom allt på motorn & hittar inget fel. Verkar som att det är kabelhärvan till motorn som spökar? Fortsättning följer...

2015-09-25

Hade hoppats på att skriva i våran blogg idag om att motorproblemet är löst! Så är inte fallet, Yamaha ska kolla på vårat "case" enligt verkstaden. Status Quo känns det som. Har gått 8 dagar sen jag pratade med verkstaden, hoppas verkligen att Yamaha kan "köra" lite Goodwill när det gäller garanti! Det här är ju fan inte ett fel vi har åstadkommit, har servat på auktoriserad verkstad enligt serviceboken. Känns surt att fabriksgarantin slutade gälla 9 April 2015. Hursomhelst! Hoppas & håller tummarna för att det kommer lösa sig så fort som möjligt...

2015-09-17

Det här är jäkligt jobbigt! Inget nytt angående motorstrulet, ärendet inlämnat till Yamaha. Känns som om det var en evighet sen man fiskade nu...

2015-09-14 

Fiskesäsongen över? Verkar som om om problemet med motorn är värre än befarat, verkstaden har kopplat in sig med en dator & skickat data till Yamaha. Låter som om detta kommer kosta skjortan... Fyfan vilket oflyt! Servad precis enligt bok + att fabriksgarantin slutade gälla i April 2015. Kul? Näe!

2015-09-09

Idag var det tänkt att vi skulle hämta hem båten, glada i hågen så testkör vi båten innan vi beger oss hemåt. Självklart så lägger den av igen. Lyckas i alla fall få igång motorn såpass att vi kan ta oss in till verkstaden igen. Märkligt! Motorn spinner som en katt, funkar skitbra tills man drar av på gasen då den lägger av. Håller tummarna för att det bara är något skitfel, motorn är ju nyservad!

2015-09-07

Blev en riktig mardröm när vi skulle lämna in båten på verkstad. Inga problem att starta den men självklart så lade ju den av 150-200 meter innan vi kommit fram. Motvind 7-8 m/s, blev till att paddla som galningar. Buster X är definitivt inte gjord för att paddla fram. Håller tummarna för att verkstaden hittar felet! Gissar själv på något som har med bränsletillförseln att göra?

2015-09-04

Inte mycket fiske här på ett tag! Jag (Matte) har haft så in i h-e ont i ryggen så det hade inte funkat med fiske överhuvudtaget. Har också som ett brev på posten strul med båtmotorn. Lägger av ibland vid låga varv, behöver inte vara något allvarligt. Båten ska in på kontroll nästa vecka...

2015-08-31

Abborrfiske igen, drop shot är effektivt men fiskarna är oftast av mindre kaliber. Blev bara en snabbis efter jobbet, känner mig helt paj i ryggen...

2015-08-23

Strålande väder idag också, stack ut för att fiska abborre. Byst med abborre på grynnorna, dock väldigt mycket smått. Många tusenbröder + ett par skapliga upp i båten & självklart dom största som man tappar vid relingen, börjar bli lite less på det nu. Kvällsskift kommande vecka så först på Fredag som det blir aktuellt med fiske.

Jocke med en skaplig abborre...

Fox Rage Micro Fry levererar...

2015-08-22

Strålande solsken, varmt & ca 22 grader i vattentemperatur. Testade en ny grynna idag, kanske abborren skulle vara på hugget? Visst var dom på hugget! Ett 100-tal abborrar upp i båten, lika många tappade. Ett par riktigt fina som slet sig precis vid relingen. Fox Rage Micro Fry är ett helt sanslöst bra bete på abborre. Testade även det lite större betet om dom lite större skulle vara intresserade & det var dom. Riktigt roligt fiske idag på ett strålande vackert Mälaren!

Många abborrar idag, riktigt roligt!

Fox Rage Micro Fry funkade skitbra idag...

Spegelblankt & varmt...

Abborre igen...

Ett av många dubbelhugg...

2015-08-20

Snabbtur efter jobbet, soligt men blåsigt. Nästan 1030 hPa, gynnsamt för abborrfiske med andra ord. Fick abborre nästan på varje kast men dock väldigt små. Var är dom stora? Vi testade olika grynnor, olika djup, olika beten, vevningsteknik men dom stora borrarna lyste med sin frånvaro. Visst! Det är roligt när det är kontakt med fisk nästan hela tiden men skulle vara kul om dom stora visade sig lite oftare. Betet för dagen, FOX Rage Micro Fry, Dropshot tackel. Höll också på att bli av med vårat ankare idag, fastnade så jäkla illa så att vi fick jobba riktigt ordentligt för att ta oss loss. Fortsatt fint väder till helgen, får se vilken dag vi tar oss ut & fiskar?

Många abborrar idag men inga storlekar...

2015-08-12 Uppdatering 

Blev en snabbtur på ca 2 timmar direkt efter jobbet. Äntligen har abborren kommit igång, körde med dropshot-tackel & hade kontakt nästan vart & varannat kast. Många abborrar upp i båten, tyvärr inga stora men kul fiske i alla fall! Ett par gäddor klev också på, nervöst varje gång när man kör med UL-utrustning. Ska bli kanonväder ett par dagar framöver så fiske blir en självklarhet! Betet för dagen: Fox Micro Fry. Finns att köpa på Stockholms Fiske & Fritid.

 

Dubbelhugg, gädda VS abborre!

 

Dagens minsta! Modell guppy!

2015-08-12

Denna "sommar" har fan i mig slagit rekord när det gäller väderprognoser. Tänkte att vi skulle ut & fiska abborre igår. Enligt SMHI & appen Kustväder skulle det vara hyffsat väder vid 17-tiden, sol, moln & ca 1-2 m/s. I själva verket så regnade det & blåste säkert 4-5 m/s. Får se om vi kommer iväg idag efter jobbet?

2015-08-09

Jocke är tillbaka från semester i Frankrike, blev att vi stack ut & prövade på abborre. Betade av ett par nya ställen med klent resultat. Avslutade på ett "säkert" ställe där det stod massvis med abborre, tyvärr på tok för små. Får försöka ta oss tid för ett trollingpass i veckan...

2015-08-02

Idag blev det en liten tur med frugan, Jocke är med sin storebrorsa i Frankrike, närmare bestämt Franska rivieran. Stack ut vid lunchtid, mer blåst än vad SMHI hade förutspått. Tack för den! Tycker att dom har spått fel hela sommaren. Hursomhelst! Segt fiske, med massvis med nafsande & följare. Endast små abborrar upp i båten idag. Får hoppas att man får en lucka i veckan för att fiska...

 

Frugan med ut i båten idag!

2015-07-28

Litet brejk med fisket i & med att vädret har varit så jäkla dåligt. Semestern är slut också, så nu är man tillbaka i vardagen. Håller tummarna för att vädret blir bättre till helgen...

2015-07-21

Första morgonpasset för i år. Vi var ute på grynnan klockan 05.00, nu jäklar är väl abborren på hugget? Kaffetermos, mackor, pannkakor, kexchoklad m.m. Vi var verkligen redo för ett gäng timmar på jakt efter abborre i dag. Först & främst så skulle det bara blåsa ca 2-3 m/s enligt SMHI, det stämde inte! Fan vad det är jobbigt att ankra & driva iväg stup i ett. Hursomhelst, mysigt att nästan få vara ensam ute på sjön. Vi tyckte att vi var uppe tidigt. Team JJ var ute 1 timma tidigare än oss! Morgonpigga killar med andra ord. Hur gick fisket då? Jovars, med tanke på blåst, ankra stup i kvarten så gick det väl hyffsat. Finaste abborren var det Jocke som drog idag. Vi hade otaligt många hugg, vissa var rent ut sagt stenhårda men tyvärr så tappade vi dem oftast efter bara några sekunder... Annars så var det ganska så små abborrar som vi fick idag, och vi hade ett par gäddor som följde med & vände vid båten. Lika bra det för vi ville inte ha dom på kroken idag.

Jocke med fin abborre.

2015-07-20

Stack iväg för att fiska abborre vid 16-tiden idag, hade iofs inga större förhoppningar på bra fiske. Började bra för båda två, många abborrar men dock små. Jocke fick på en riktigt fin abborre närmare kilot som självklart sliter sig precis vid båten. Dock tog han en hyffsad gädda på abborrutrustning.

Fin gädda tagen på abborrutrustning.

2015-07-17

Äntligen abborre! När vi kom fram till gräsgrynnan så var jakten i full gång, var i princip bara att slänga i betet & dra hem abborre. Måsspel överallt som man följde med abborre som belöning. Tyvärr inga storlekar alls men kul i alla fall att kunna använda räkneverken som vi fick av Team JJ. Lyckades också knäcka ett av mina abborrspön, Ryobi Juicy Orange, blir till att reklamera...

Vi kom precis vid huggperioden!

Inga storlekar men kul ändå!

Bra att ha när det blir många abborrar!

2015-07-15

Tanken idag var att vi skulle fiska ihop med grabbarna i Team JJ. Blev inte så mycket fiskande i & med att det drog in ett riktigt skitväder. Blev ett besök till ön Skogarn där vi grillade & satt under en presenning & myste istället medans regnet öste ner. På det hela taget riktigt supertrevligt!

Team JJ.

Team JoMa.

Buster X.

Jocke, Joel, Janne & Jag.

2015-07-13

Idag så blev det lite "mittpådagenfiske", ganska halvsegt. 5 gäddor totalt & cirka 15 abborrar. Hade det inte varit för att vi inte hade ätit middag så hade vi fortsatt fisket i & med att vädret visade sig från sin bästa sida. Träffade Team JJ en snabbis, trevliga killar som vanligt.

Pig Shad JR (Pinkie).

Pig Shad JR (Pinkie).

Pig Shad JR (Pinkie).

Pig Shad JR (Pinkie).

Pig Shad JR (Pinkie).

Dubbelhugg!

Team JJ

2015-07-11

Äntligen fiske! Hämtade ut båten från Kallhälls Marina igår, idag vankades det fiske. Tänkte att vi skulle vara lite smarta & inte köra "mittpådagenfiske", då det visat sig vara ganska segt. Tidig middag & ner till båtklubben, lasta båten & snabbt iväg till våra favoritställen. Normalt så tar det oss ca 20 min (30 knop marchfart) tills vi är framme vid våra hotspots. Ganska så tidigt så ser vi mörka moln torna upp sig, är det åska på ingång? Aluminiumbåt & åska är ingen bra kombination så fiskespöna som fungerar som åskledare i sina spöhållare fick läggas ner i båten. Jocke var smart som hade tagit med sina regnkläder, jag däremot hade inte med mina. Det fick jag ångra. Jäklar vad det öste ner! sikten var nästan noll framför båten & det började blåsa mer & mer. Enligt SMHI skulle det bara blåsa ca 3-4 s/m & inte regna, dom hade fel...igen. Hursomhelst! När vi väl kom fram till första grynnan dyngsur som man är så var det bara att börja med det kom hit för, fiska...äntligen! Jag (Matte) får en gädda (ca 4 kg) på första kastet, börjar riktigt bra det här! Ska byta håv igen dock, maskorna är för täta så krokarna fastnar ordentligt & det tar onödigt lång tid att lösgöra krokarna. Andra kastet, PANG! Gös 4720 gram, 76 cm lång. Nytt PB för mig, fan det här var riktigt roligt! Strul igen med krokar som fastnar i håven. Tredje kastet. Pang! Gädda runt 5 kg, helt otroligt! Ett par kast till & jag lyckas dra en gädda till på ca 4,5 kg. Sedan stendött! Sugna på att kolla om abborren är på gång så drar vi vidare & det är dom. Det formligen kokar av löja som blir jagade av abborre. Testade att köra dropshot, en större jigg med 25 grams jigghuvud längst ner & en liten jigg ca 3 dm ovanför. Dropshot riggning. Riktigt effektivt! Blev ett gäng med abborre där Jocke toppade en fin fisk på ca 500 gram. Blev också en del gäddsnipor till. Riktigt rolig fisketur. Tyvärr så mådde Jocke jäkligt dåligt redan innan vi stack iväg, men fiskesugen som han var så ville han inte missa tillfället. Krya på dig Jocke så försöker vi komma ut igen så snabbt det bara går. En liten skitsak men jäkligt irriterande är att ingen bild blev riktigt bra pga vattendroppar på kamera linsen!

Första kastet, Pang! Bete: Pig Shad JR (Pinkie).

Andra kastet, Pang! Gös 4720 gram och 76cm. Nytt PB! Bete: McMy Tail i Kanalgratis egna färg, "Shitty Ghost".

Tredje kastet, Pang! Gädda runt 5 kg. Bete: McMy Tail återigen i Kanalgratis färg, "Shitty Ghost".

Ett par kast senare ytterligare en ganska fin gädda. Bete: Pig Shad JR (Pinkie).

Jocke med en fin abborre! Bete: Gunki Grubby Shad.

2015-07-10

Äntligen ska jag få hämta båten från Kallhälls Marina, fattar inte att det skulle ta så lång tid att hitta felet! Det var precis som jag befarade, larmet som drog ur batteriet. Från det ena till det andra, vart stack sommaren? Bedrövligt! 11 + grader i natt när jag kollade termometern. Kan ju fan tro att man är i Maj månad?

2015-07-07

Lämnade in båten på Kallhälls Marina i morse. Drygt 10 m/s & med byvindar uppåt 20 m/s, snacka om att man kände sig liten på sjön. Håller tummarna nu att dom hittar vad som drar ur batteriet, gissar själv på att det är larmet som spökar?

2015-07-05

Ärligt talat hade jag (Matte) ingen lust alls att sticka ut idag & fiska, med så här varmt väder & konstig vår så har det hittills inte gått bra för oss. Vi har nött & nött på abborre som galningar, utan större resultat. Med drygt 22+ i vattnet & ganska krafig sydvästlig vind började vi med att pröva på gädda. Borde inte fungera i & med att gäddan oftatst inte gillar temperaturer över 18+. Startade i alla fall på en av våra favoritgrynnor. Stendött! Den här gången började vi fiska vid 19-tiden, spelade fan ingen roll...dött! Ok! Tålamod! Vi ska fan inte ge oss! Drar vidare & testar om abborren kommit igång, byter ställe. temperaturmässigt borde denna kväll funka? Kör med jigg på ca 6-8 meters djup & äntligen...här står abborre! Ett par abborrar på raken för mig & ett gäng följare sedan dött. Fyfan rent ut sagt vad trist! Supervacker kväll, dock blåsig. Lämnar in båten på Tisdag för felsökning av vad som drar ur strömmen. Tar en paus med fisket nu tills vädret stabiliserar sig & håller tummarna för att fisket blir mer "normalt".

Ingen storlek men dock abborre...

Supervacker kväll...

2015-07-01

Idag var det varmt! Närmare 30 grader i luften & en vattentemperatur på drygt 22 grader, ingen vind alls. Sådana här dagar är egentligen inte bra fiskedagar & idag var inget undantag. Jag (Matte) hade 2 riktiga monsterhugg på mitt Pig Shadbete & krokade självklart ingen av dom. Suveränt bete när man använder sig utav Owner Beast Twistlock krokmonteringen. Kroken är gömd inuti jiggen & ska då tryckas ut när gäddan biter i jiggen. Fördelen är att kunna fiska på gräsgrynnor & inte dra med sig en massa nate vid varje kast. Nackdelen är att man väldigt sällan lyckas kroka gäddorna. Summa summarum idag ett par smågäddor & en jäkla massa följare. Ingen abborre idag heller.

Fiskeproviant...

2015-06-28

Äntligen dags för semester! Riktig kanondag idag, varmt & soligt. Tänkte att vi skulle ta en fisketripp på kvällen istället för mitt på dagen. Blåsigt men varmt med moln som tornade upp sig i fjärran med tecken på att morgondagen blir sämre. Trögt är bara förnamnet när det gäller abborre. Däremot gös & gädda upp i båten idag.

Gös tagen på Gunki Grubby Shad.

Gunki Grubby Shad slår till igen...

Jocke hade en riktigt rolig fight på abborrutrustningen...

Vackert...

2015-06-21

Hur trögt fiske kan det bli? Nötte i ca 4 timmar idag, ett par gäddsnipor inget mer. Kul i alla fall att träffa Janne från Team JJ ute på sjön. Undrar om det är vädret som ställer till det? Har ju inte direkt varit någon värme att tala om. 17,5 + i vattnet idag, ca 1006 hPa & 19-20 i lufttemperatur. Ingen blåst heller, borde ju ha varit bättre fiske. Janne hade också ett segt fiske mitt på dagen, helt klart huggperioder där det blir stendött. Får ta & testa kvällsfiske i veckan efter jobbet. Jobbar bara den kommande veckan sedan äntligen semester!

Janne, Team JJ.

2015-06-18

Självklart lågtryck när man är ledig & vill fiska, knappt någon vind & riktigt mulet. Stack till grynnan som funkade så bra sist, totalt stendött! Ett par hugg inget mer. Drog vidare & testade att köra trolling på ett annat ställe, Jocke får ett monsterhugg utan utdelning. Ska detta bli ett bompass? Testade ytterligare en grynna igen. Djup ca 6-8 meter, kanske kan locka upp någon abborre? Både jag & Jocke lyckades bara dra upp ett par gäddsnipor, fan vad segt! Sista anhalten innan hemfärd, grynnan där Jocke tagit sitt gösPB tidigare. Tredje kastet för Jocke & han lyckas landa en fin gös på 4040 gr, 78 cm. Ett par kast senare så lyckas ju turgubben att fastna i en gammal fiskelina som låg på botten. Jackpot! Komplett spö inklusive wobbler, ABU Vendetta spö + ABU BlackMax rulle! Ett par snipor till sen kom dimman & regnet över oss & vi bestämde oss för att avsluta. Trevlig Midsommar & SKITFISKE PÅ ER!

Åskan låg i luften...

Bara snipor idag...

Inga abborrar idag...

Fin gös på 4040 gr, 78 cm.

Bonusfångst!

2015-06-16

Köpte en Water Wolf kamera från Dogger, i slutet av Januari. Hade otur att en liten del gick sönder för mig härom dagen. Inga problem alls med att Dogger skickar en ny del. Det är service det! Tackar & bockar! Som det ser ut nu så blir nästa fiskepass på Torsdag, även att det ser ut som att vädret inte kommer att vara så bra. Kvällsvecka på jobbet denna vecka + upptagen helgen som var, nu är vi rejält sugna på fiske!

2015-06-11

Stack lite tidigare från jobbet idag, riktig fiskeabstinens. 4-5 s/m, 22+ i luften, 14+ i vattnet. Idag skulle det fiskas! Började inte bra kan man väl säga. Batteriet stendött...igen! Tredje gången det här händer för oss. Någonting tjyvdrar ström? Kopplade bort givaren till automatiska länspumpen senast vi fiskade, med hopp om att det var den som var problemet. Hoppas på att det är batteriet som är kasst? Hursomhelst, vi skulle inte ge oss! Drog iväg till OK & köpte ett nytt marinbatteri, allting frid & fröjd. Stack direkt till våran favoritgrynna, nu borde väl gäddorna stå där? Första kastet för mig (Matte), gädda ca 4-5 kg som sliter sig precis när jag ska ta gäddgreppet... typiskt! Ett par kast senare gädda igen modell större, även den slet sig. Skam den som ger sig, nu jävlar på't igen! Äntligen nu sitter den... en gös! 3,2 kg C&R självklart i & med att den säkert lekte. En stund senare så fick vi sällskap på grynnan av Micke & Freddan från Team Pro Ribatex. Mycket trevliga killar & riktigt duktiga sportfiskare. Gäddfisket fortsatte med ett par följare & även fler tappade gäddor tills jag äntligen krokade den största idag. 5,6 kg & 96 cm. Sedan stack vi iväg för riktat abborrfiske på en annan grynna, segt var bara förnamnet. Slutade i alla fall med en abborre på halvkilot för mig & en bonusgädda för Jocke. Händelserik dag, lite av ett hat-trick för mig. Gädda, gös & abborre i helt ok storlek. Skulle ha varit ännu roligare om vi hade kommit iväg tidigare om det inte strulat med batteriet. Inget fiske för oss i helgen tyvärr + kvällsskift nästa vecka. Kommer att ha kraftig fiskeabstinens tills nästa fiskepass. Betet för dagen : Fox Rage Pro (Natural Perch).

Gös 3,2 kg.

Smile, you're on camera!

Gädda 5,6 kg, 96 cm.

Bred om ryggen...

Bring your mama!

Abborre på halvkilot.

 

Jiggen fick jobba hårt idag! Fox Rage Pro (Natural Perch).

2015-06-08

Stressade hem direkt efter jobbet så att vi äntligen kunde få komma ut & fiska. Idag blev det ett riktat fiske på abborre. Såg riktigt fina ekon på 10-12 meters djup, bara följare ingen som ville hugga. Stack vidare till en av våra favoritgrynnor på abborre. Jocke's första kast, pang! Där satt den, äntligen en fin abborre! Andra kastet, pang! Gädda på ca 1,5 kg. Tredje kastet, pang! Gädda igen på ca 2 kg. Fan! Nu börjar jag (Matte) bli lite irriterad, vad håller grabben på med? Själv får jag inte ett hugg! Ett par kast senare efter ett gäng tappade fiskar så får Jocke en gädda på ca 2,5-3 kg, då inträffar katastrofen! Spötoppen går av!! Bara hoppas att spöt går att reklamera? Lite senare så får jag en bonussnipa, alltid något. Alla fiskar som jocke drog & tappade idag tog han på Gunki Grubby Shad (Pink Ice). Mycket fin kväll, 13+ i vattnet & spegelblankt när vi var tvungna att sticka hem.

Fin abborre, Gunki Grubby Shad (Pink Ice).

Grymt vacker kväll...

2015-06-06

Kom precis hem från Höllviken, Malmö. Stack ner i Onsdags, syrrans dotter skulle ta studenten & det ville vi inte missa. Blåste & regnade hela vägen från Stockholm till Malmö. På Torsdagen då studentfesten skulle vara så blev det kanonväder turligt nog. Jag & Jocke hann med ett par landfiskepass både vid Falsterbokanalen & vid piren vid Höllviken. Verkar som att dom fan inte har abborre? Våra beten var dom i alla fall inte intresserade av i så fall! Piren vid Höllviken är inte så enkel att fiska ifrån & jäkligt retsamt när sikten i vattnet är helt enormt bra. Vi såg riktigt stor fisk emellanåt, kan ha varit havsöring? I kanalen så försökte vi fånga id som var megastora, självklart tappade jag (Matte) min när det obligatoriska kortet skulle tas. Mycket på jobbet nu innan semestern så håller tummarna för att vi hinner få in ett par pass här hemma nu!?

Höllviken, Malmö. Danmark i horisonten...

Piren långt ut i Öresund...

Ett väldigt blåsigt Vättern...

2015-06-01

Sämsta Majvädret sedan 1962. Regnigt & blåsigt om & vartannat. Var ner till klubben igår & då blåste det minst 9-10 s/m. Nu kan det bara bli bättre!?

Längtar till sommaren!

2015-05-30

Nu har vi skapat en sida på Facebook!

Gå in och gilla den om ni vill! 

Besök sidan

2015-05-29

Har man haft sån jäkla tur att få vinna en guidad tur med ett fiskeproffs så gäller det ju att man har bra utrustning också. Skatteåterbäring snart så det blev till att köpa nytt spö + rulle för abborrfisket. Våra kompisar Janne & Joel, Team JJ kör med spön + rullar från Gunki bl.a. & verkar vara riktigt nöjda med dom. Ville inte vara sämre så jag köpte en Gunki FG FV 150 rulle & ett Gunki Bushi Rod S-210 MH fiskespö idag. Ibland vill man bara ha kvalitet. Bra kvalitet kostar också en slant, men det är det värt i långa loppet. Tom Backlund som har en suverän sportfiskeaffär (Stockholms Fiske & Fritid) som ligger i Bro, har ett jäkla bra utbud. Tipsar alla att ta en sväng förbi där. Förutom Tom som är en fena på fiske så vill jag/vi nämna Linus som också jobbar hos Tom. Han är medlem i ett riktigt duktigt fisketeam, Team Flytwest. Kolla in deras videos på YouTube. Denna video är en favorit. Kunde bara inte låta bli att köpa jiggarna dom använder i videon, Gunki Grubby Shad!

Gunki FG FV 150 & Gunki Bushi Rod S-210 MH.

Gunki Grubby Shad! Farliga på abborre!

2015-05-28

I Onsdags så var vi hos Stockholms Fiske & Fritid i Bro, dom hade REA + kända fiskeprofiler i butiken. Handlade man för 500:- så fick man chansen att vara en av dom som blev lottade att få följa med ut på guidad fisketur någonstans i Mälaren. Jag (Matte) hade sån jäkla tur så jag var en av dom!! Ser verkligen fram emot att få följa med ett riktigt fiskeproffs. Skulle vara roligt om det var Tom Backlund, ägaren av butiken som är guiden. Han kan säkert lära en ett & annat om abborrefiske.

2015-05-24

Seeegt fiske! Fiskade säkert på över 10 ställen idag, hade förhoppning på abborre men vi hittade inte dom alls. Ser ju massvis med fisk som trycker nära botten på 10-15 meters djup men dom vill bara inte hugga. Jag (Matte) fick i alla fall en bonusgädda på UL, lite orolig att linan skulle gå av. Snackade med andra fiskare idag som också hade det trögt. Vi tar ett litet brejk nu tills temperaturen börjar gå upp.

Vi kan också tillägga att vi var med om ett ganska häftigt naturfenomen som kallas för "vattendjävul" idag. Ganska häftigt att den började ca 10 meter ifrån båten. Lät som en stor jäkla fläkt inne i vassen, sedan drog den ut över vattnet. Vattendjävlar är typ som en tromb!

Gädda på UL.

2015-05-21

Ärligt talat så trodde vi att det skulle vara bättre fiske idag, det var det inte! Stack iväg direkt efter att vi käkat middag, tänkte att vi skulle testa Tibbleviken, (Dödens vik så kallad). Att den kallas för dödens vik stämmer i alla fall enligt oss. Stendöd! Förra turen så drog jag (Matte) en liten snipa där, idag heldött. Sydvästlig vind ca 5 m/s, 1017 hPa, soligt & ca 11 + i vattentemperatur. Nötte hela jäkla viken, lade båten precis vid vassen, kastade utåt, bakåt, längs med & Fan & hans moster. Inte ett jäkla hugg! Vad göra? Jo! Testa grynnan som har funkat förut. Nada! Tror att det är för tidigt, har varit en ganska pissig vår hittills. Inga temperaturer att prata om direkt. Stack som avslutning till en liten vik som jag (Matte) fiskade i på tidig Juraperiod. Äntligen gädda! Jocke fick en snipa, Halleluja! Vet inte om man ska skratta eller gråta? Skön dag på sjön i alla fall.

Lite underwater action i alla fall!

Tyvärr så blev det en vattendroppe på linsen...

Ful fisk på kroken...

2015-05-16

Soligt väder och drygt 10+ i vattentemperatur. Denna fisketur resulterade i 2 gäddor upp i båten för mig, samt 2 hugg och 1 tappad gädda vid båten. För Jocke så blev det 3 st tappade gäddor precis intill båten, 4 hugg och 2 följare som inte riktigt ville hugga. Jocke börjar bli jäkligt less på att tappa fisk nu! Vi fiskade både på grynnor och vid vassvikar. Stendött på gäddgrynnorna. Alla fiskar togs, högg eller tappades vid vassvikar idag! Vi testade även att fiska litegrann efter abborre idag men där gick vi lottlösa. Trist när man ser riktigt fina ekon på 7-9 meters djup & inte kan "hovra" ovanför i & med att vi fortfarande inte har skaffat elmotor. Hade hoppats på lite mindre vind så att vi åtminstone kunde drifta. Skön dag på sjön i alla fall!

Ingen storlek på dom idag...

Gapa stort!

I väntan på hugg!

Premiärfisket med Trulinoya 1200S + ABU Veritas spöt, superskön combo som slutade med skatbo!

2015-05-14

Idag stod det fiske på menyn, men när vi väl kom ner till båten och försökte dra igång motorn, så fick vi inte igång den så det blir inget fiske idag... SUCK! Vi misstänker att det återigen är länspumpen som står och tjuvdrar. Får ta och ladda batteriet och hoppas på att vi kan komma ut på Lördag istället. Skall hur som helst lämna in båten hos Kallhälls Marina och be dem byta länspumpen så att det här problemet inte kan inträffa igen. Skulle kunna byta själv men är så jäkla trångt att komma åt.

2015-05-09

Blev en snabbtur idag, ska på grabbfest med barndomskompisar. Soligt & fint väder, knappt någon vind & runt 10+ i vattnet. Testade först ute på en av våra favoritgrynnor, stendött. Tog oss senare till en vassvik, första kastet & premiärgäddan var avklarad. Runt 4 kg & en riktig fighter. Får se om vi kommer ut i morgon, ska bli kanonväder. Kan hända att man är lite sliten efter kompisträffen...

Premiärgäddan avklarad, runt 4 kg.

2015-05-04

Problem fixed! Visade sig att det var igentäppt för automatiska länspumpen. Nivågivaren drog igång pumpen men det satt skräp för intaget, så pumpen kunde inte skjuta ut överflödigt vatten.

2015-05-03

Skulle egentligen ut & fiska idag. Åkte ner till båtklubben, lastade båten med diverse fiskeprylar m.m. Soligt & fint väder, nu ska det fiskas! Allting är färdigt för att sticka iväg, ska bara starta båten & dra iväg. Totalt stendöd! Får fan inte igång motorn, har aldrig haft problem förut. SUCK! Packar ihop allting, tar med batteriet hem för laddning. Verkar som att det är någonting som tjyvdrar ström!?

Vart tar strömmen vägen?

2015-05-01

Denna helg är bokad för saker som jag bara måste hinna med. En av dom sakerna är ett utav djävulens påfund, växthus! Frugan & jag har velat ha ett växthus sedan lång tid tillbaka, hittade till slut ett helt ok växthus på nätet. Hade jag vetat hur struligt det skulle bli att montera skiten så hade jag nog låtit bli att köpa skräpet. Växthuset i sig är ok men... fyfan! En miljon jäkla delar & en nästan fantastiskt värdelös ritning. Hursomhelst! Nu är växthuset monterat, återstår bara att bygga en altan specifikt för det att stå på. Får se om vi hinner med fiske överhuvudtaget i helgen? En annan rolig sak som hände var att jag äntligen skulle hämta ut mitt ABU Veritas spinnspö idag. Glad i hågen så öppnar man paketet & ser direkt att det är ett haspelspö som dom skickat istället för spinnspöt som man ville ha. Blir till att skicka tillbaka igen & vänta. Shit happens! Har också beställt en rulle till spöt från AliExpress, Trulinoya TS 1200. Har fått skitbra respons på Fiskesnack. Pris: 308 kr inkl frakt.

ABU Veritas spinn. 10-32 Gr. 10,2 Fot.

308 :- inkl frakt, billigt! Hoppas den är bra! Trulinoya TS 1200

Ser bra ut i alla fall! 14 kullager m.m.

2015-04-26

Blåsigt värre! Tog oss upp mot kända gösvatten i tron att vi kanske skulle kunna fånga en gös eller två. Kunde inte haft mer fel, såg fisk på ekolodet men på tok för djupt för oss. Testade att ankra flera gånger men vi drev iväg på en gång... Avskyr när det blåser så här mycket som det gjorde idag. Testade vassvikar utan resultat, samma sak med grynnorna. Idag hade vi med oss en kompis (Kalle) på fisketuren. Hade varit roligt om åtminstone han hade fått något, men som sagt bompass idag. Nästa helg så står vi över fiske, har ett projekt hemma som jag inte kan skjuta upp.

Här ska fiskas...

Soligt men ack så blåsigt...

Kalle testar fiskelyckan i bakgrunden...

Idag var det dött!

2015-04-23

Kvällsskift på jobbet denna vecka, ledig i morgon. Upptagen hela dagen i morgon så fiske blir tidigast Lördag. Vindarna har ju vänt från rent Nordliga nu & vattentemperaturen går stadigt uppåt, inte helt fel. Kommer testa ute på grynnorna, framför allt på gädda, abborre skulle vara en riktig bonus...

2015-04-18

Premiärfiske! Stack iväg vid lunchtid idag, mest för att testa att allting fungerar som det ska. Nordlig vind, ganska så jäkla blåsigt. Vattentemperatur på 4,6 grader. Självklart så struntade vi i att ha våra flytoveraller på oss idag, det fick vi ångra. Satan vad vi frös! Hade absolut inte räknat med någon fisk idag, svårt att fiska i vassvikarna. Strax under ytan överallt så var det som ett mangroveträsk, fastnade hela tiden. Testade till slut på en av Abborrgrynnorna, såg fisk på nya ekolodet men utan resultat. Bompass med andra ord idag, gör ingenting, skönt att allt fungerar i alla fall.

Äntligen premiär!

2015-04-10

Ekolodet kopplat & klart, fan vad skönt! Kunde använda gamla fästet vid aktern, slapp borra i onödan, aldrig roligt att borra under vattenlinjen. Riktigt nöjd med kabeldragning m.m. Lite meck, men tog en semesterdag för det här + njuta av att våren är här på riktigt. Passade också på att ta bort dörren vi haft mellan pulpeterna, båten är ju en Buster X C4, fullutrustad. Har egentligen aldrig haft användning för dörren, ganska trångt. Har ju till & med plockat bort kapell m.m. Tycker det är skönast med en "strippad båt" Mycket plats för fiske helt enkelt. Lämnar in båten på service på Tisdag nästa vecka, hämtar & sjösätter Torsdag sen blir det äntligen fiske! Blir spännande att ha ett sjysst ekolod med en 120 graders givare.

Alltid roligt när det funkar!

Blir bra det här...

Skönt med mer utrymme, utan dörren...

Gillar snygga kabeldragningar som inte syns...

2015-03-27

Hittade en riktigt bra & informativ video om settings o.dyl angående garmin Echo 550c.

YouTube

2015-03-21

Har ju idag Garmin 520S Plotter /Ekolod. Plottern är helt suverän men ekolodet är väl inte det bästa. Olssons fiske har kanonpris på Garmin ekolod just nu, halva priset. Slog till på ett Garmin echo 550c. 1995:-. Motsvarar ett Lowrance Elite 5X. Garmin echo 550c har en dual-beam givare med en vinkel på upp till hela 120° så jämfört med 520S så blir detta ekolod en klar förbättring!

YouTube Garmin echo 550c

Garmin 550c

2015-03-20

Jaha! Då blev det vinter igen...

Snacka om jo-jo vår, suck!

2015-03-14

Stäketkanalen. Kastade lite från land, helt värdelöst! Slutade bara med bottennapp & jiggar som man blev av med. Nya fiskespöna var dock riktigt sköna. Nästa gång vi fiskar så blir det från båten. Trodde att isen skulle ha försvunnit nere vid hamnområdet, blir till att vänta ett tag till.

Kul i alla fall att få kasta lite...

2015-03-13

Fiskeabstinensen är hög nu, idag har vi gått igenom rullar & spön, bytt linor m.m. Kommer precis hem efter att ha satt båtbatteriet på laddning igen. Dröjer dock ett tag till fiskepremiär, service på motorn i & med garanti + annat som ska fixas. Sist vi var nere vid hamnen så låg isen kvar, tror den är borta nu? I morgon så ska vi stilla abstinensen & fiska från land vid Stäketkanalen. Skiter i om vi får fisk eller inte, bara man får kasta litegrann. Blir kul att testa nya spön & rullar!

Man har samlat på sig en del fiskespön, vi har fler sjukt nog!

Linpårullning, nu vill vi fiska!!

2015-03-09

Joachim satt & lekte lite i Photoshop, skulle vara rätt så ballt att foliera båten!

Foliera båten?

2015-03-08

Underbart väder, 15+ grader & kaffetermosen med ner till båtklubben. Nu känns det som att våren är i antågande. Ligger dock för mycket is i hamnområdet så det blir till att vänta med sjösättning.

Snart sticker isen...

När blåsten låg på så lät det som glaskross...

Nyfiken svan...

2015-03-07

Nu var det min tur att införskaffa ett nytt abborreset!

Blev ett FKP Gear Draugen D4 7" haspelspö, som ska lämpa sig riktigt bra för Jigg, Crankbait och Dropshotfiske. Rullen blev en Penn Conflict 1000 med Berkley FireLine 12mm Flätlina.

Längtar oerhört mycket efter att testa den här combon. Hoppas på att vi kommer ut snart! 

/Joachim

FKP Gear Draugen D4 

Penn Conflict 1000

2015-03-05

Nu börjar vi få riktig fiskeabstinens. Tyvärr så ligger isen kvar i hamnområdet, så det blir till att vänta lite till innan sjösättning.

2015-02-13

Beställt 2 stycken spön för kommande säsongs abborrfiske, riktigt prisvärda. Ryobi Crazy Lemon, 1,8 m med en kastvikt på 4-10 Gram + ett Ryobi Juicy Orange, 2,10 m, kastvikt 5-12 Gram. Blev också 2 stycken haspelrullar från AliExpress, har inte en aning om kvaliteten på dom. Är i alla fall många som beställt dom + att dom fått bra kundrecensioner. Säkert inga superduper grejor man införskaffat, men alltid roligt med lite nya prylar. Återkommer med recensioner senare....

Ryobi Crazy Lemon 379:- på Dogger.

Ryobi Juicy Orange 379:- på Dogger.

Yolo Brand MS 2000 Series, knappt 140:- inkl frakt på AliExpress.

Trulinoya Black Hawk HY 1000, 240:- inkl frakt på AliExpress.

2015-02-10

När det inte är fiskesäsong så blir det renovering istället. Lilla badrummet ska få sig en uppfräschning.

Ser ut som en bomb briserat efter att man rivit....

2015-02-06

Irriterande! Av någon outgrundlig anledning, så har allt vi skrivit på bloggen från våren 2012 fram till Juni 2013 "försvunnit"!! Säkert någon av oss som råkat deleta av misstag. Hur återskapa det från minnet, omöjligt!

2015-01-30

Har lagt en beställning på en Water Wolf kamera, blir riktigt kul att testa när fiskesäsongen börjar. Den är utformad för att fästa på linan & kunna filma undervattensscener. Kan bli riktigt ballt vid Gäddattacker! Water Wolf

Water Wolf Kamera!

1299:- på Dogger.

2015-01-27

Blir inte så ofta denna årstid som vi skriver på bloggen. Det beror på att vi inte är lika intresserade av vinterfiske jämfört med "vanligt fiske". Vi har ingen erfarenhet av vinterfiske men ska försöka ta oss ut i alla fall om bara isen håller....

Vinterfiske!

2014-12-31     

Sista dagen på det här året. Gör vi en summering av fiskeåret 2014 vad minns vi då?

Joachim tog 3 stycken nya PB! Gös 5120 Gr, abborre +800 Gr & asp 4467 Gr! Jag (Matte) lyckades inte ta något PB alls, gäddor över 6 Kg med en topp på 6560 Gr & abborrar som toppade +650 Gr. En riktigt rolig fisketur var när vi fiskade ihop med Team JJ i Furusund. Tyvärr så var inte gäddorna på hugget men trevligt sällskap det hade vi. Fick rycka in som kirurg när Jocke lyckats dra in hullingen totalt i sin tumme. En fisketur när vi såg monsterabborrar typ 1,5 kg, men lyckades inte få dom på kroken. Göstrolling blev det det inte speciellt mycket av, får ta igen det nästa år. Hade ett abborrpass som blev riktigt lyckat med över 300 abborrar på en helg. Vi var med om samma sak 2013, hoppas att 2015 blir lika givande? Kommer också ihåg när vi stack iväg tidigt på morgonen & dimman tog över. Blev senare en av dom vackraste dagarna på sjön! 39 fisketurer blev det i år, vilket är rekord för oss. Vill också passa på att tacka alla som varit inne på våran hemsida! Alltid lika roligt att få visa och dela med sig utav denna underbara hobby! Vi är inte proffs, vi råkar bara älska sportfiske!

"En urusel fiskedag klår vilken bra arbetsdag som helst"                                                                                                                                                                             

Länk till fiskevideo 2014 : Fiskeåret 2014

Skitfiske & Gott Nytt År på er!       

Här kommer lite bilder från fiskeåret 2014

Furusund med Janne & Joel (Team JJ).

Furusund, regnet öste ner.

Mälaren. Jocke's fina gös på 5120 Gr. Nytt PB!

Mälaren. Jocke's nya PB på asp, 4467 Gr.

Mälaren. Värsta dimmam vi varit med om!

Mälaren. Nytt abborre PB, ca 800 Gr.

Mälaren. Fin gädda.

Mälaren. Fin gädda igen!

Mälaren. Min största i år, 6560 Gr.

2014-12-24

GOD JUL önskar Team JoMa!

2014-12-15

Blir inte så ofta som man skriver i bloggen i & med att båten är upptagen. Så vad skriver man om då? Jo, vädret! Nu kan det knappt bli mörkare under dagarna, men 21 December så vänder det äntligen! För övrigt så blir denna vecka inte rolig, ska jobba natt från & med ikväll. Har så in i h-e med jobb så vi blir tvungna att köra dygnet runt. Båda mina söner har jobbat med mig på mitt jobb tidigare. Denna gång behövde vi förstärkning så Jocke som hade en ledig vecka från sitt jobb som IT-Tekniker denna vecka, valde att jobba nattvecka med mig på sin ledighet. Alltid bra med extrapengar!

Sommarsolstånd VS Vintersolstånd!

2014-12-03

När 3 dagar återstod av November 2014, så kunde man konstatera faktum! Har aldrig varit så grådaskigt väder sedan man började mäta soltimmar 1908. Tycker att det känns i kropp & själ!

Här är en jämförelse:

Storlien 47,27 Soltimmar

Kiruna 42,31 Soltimmar

Östersund 35,34 Soltimmar

Längst ner på listan hittar vi:

Stockholm 2,72 Soltimmar

Personligen så önskar jag att temperaturen går ner till -10 grader & att det kommer 2-3 decimeter snö nu. Blir ljusare dagar & inte så jäkla grått & trist då.

2014-11-28

En jäkligt bra kompis till mig från Norrköping, (Mr.T) skickade mig denna bild ifrån när han fiskde sist. Vet inte om jag ska tro på honom? Kan det vara så att han överdriver? Vad tror ni?

Stämmer det så är det otroligt! Hur kan fjädringen palla tyngden tänker jag....

2014-11-24

Båten rengjord & redo för vinterförvaring. Har båten inomhus på ett ställe nära där vi bor, väldigt najs. Blir att hämta båten i vår & ta den direkt på service & sen så är det fiskeäventyr igen. Trist på ett sätt att säsongen är över. Fördelen är att man hinner med alla projekt som man inte hunnit med att göra tidigare pga fiske.

2014-11-20

Årets fiskesäsong är över för oss nu, drog upp båten igår. längtar redan till nästa fiskesäsong!

2014-11-14

Tanken var att vi skulle fiska denna sista helg innan vi tar upp båten nästa vecka. Hade i så fall blivit våran 40:e fisketur i år som är rekord för oss. Har inte införskaffat dragkrok till bilen ännu så man blir ganska beroende av hjälp med att traila. Vågar helt enkelt inte lämna båten i sjön längre, rätt som det är så är vintern här. (Benny! Tack för hjälpen!)

Alabama Umbrella Rigg + Poppers & VibLures från AliExpress!

Alabama Umbrella Jigg blir riktigt häftigt att pröva nästa år!

AliExpress VibLure till vänster & originalet FKP Gear VibLure till höger! Ja! Viss skillnad på pris!!

Poppers för typ 30:- sammanlagt, inkl frakt

2014-11-08

Trööögt! Hittar inget annat ord för dagens fiske. 1012 hPa, mulet, 7+ i vattnet & riktigt jäkla kallt. Tur att vi hade flytoveraller på oss, samt varmt kaffe. Jocke var den enda av oss som fick fisk idag. 2 stycken fina abborrar, varav den ena vägde 460 Gram. Jag fick ett hugg på gädda, tyvärr bet den bara på tailen & fastnade förstås inte på kroken. Detta var våran 39:e fisketur & då räknar vi inte turerna vi tagit när vi åkt på rena utflykter. Som det känns nu så tar vi nog upp båten nästa vecka? Hade varit kul att komma upp i 40 fisketurer men vi får se hur vi gör? Betet för dagen Löjan P, jigg.

Abborre, 460 Gram.

Ytterligare en fin abborre.

2014-11-06

Första snön kom idag, blev snöblask direkt. Kanske ett tecken på att man ska börja fundera på att ta upp båten? Vill försöka hinna ut ett par gånger till innan vintern kommer, helgen verkar bli hyfsad?

November är fan i mig den värsta månaden av dem alla!

2014-11-05

Har suttit nästan hela dagen med hemsidan och förnyat utseendet på den! Det man har lärt sig efter alla Webbutveckling/Webbdesigns lektioner som man hade i Gymnasiet fick helt klart sättas på prov idag, med ändring av CSS kod, bildredigerande i Photoshop och allt som hör därtill.. Blev nöjd med hur allting såg ut tillslut och min förhoppning är att ni kära läsare ska tycka att det ser snyggt ut också!

Mvh /Jocke

2014-11-02

1006 hPa. Skitfiske! Stack iväg idag trots lågtryck & blåst, vi har ju inte fiskat på länge. Idag var det abborre som vi var ute efter. Började på en grynna som brukar vara riktigt het, men inte idag i alla fall! Drog vidare till en gräsgrynna som också brukar leverera, men inte idag. Jag (Matte) lyckades kroka 2 stycken fina gäddor som slet sig vid båten. Stack sedan iväg till en djupgrynna & fick ett värstinghugg! Om det var en abborre så var den riktigt fin, tyvärr så slet den sig innan vi hann se den... Skönt i alla fall att komma ut på sjön!

Solen tittade fram till slut!

2014-11-01

Nu finns vi även med på YouTube! Har laddat upp ett flertal videos, det är bara att gå in & kika om ni vill! 

Team JoMa YouTube Kanal/Channel

I morgon Söndag så blir det fiske!!

Mvh, Jocke

2014-10-25

Fortfarande förkyld men så jäkla fiskesugen så hade vädret varit bättre så hade vi stuckit ut idag. Avskyr verkligen den här årstiden, grått, regnigt & blåsigt! Förstår mig inte på människor som gillar hösten? Ska mycket till just nu som pekar på att jag inte tar upp båten för denna säsong!?

2014-10-04

Mulet & riktigt typiskt höstväder idag, supersegt fiske gjorde inte saken bättre. 4 Gäddor upp i båten, riktigt små rackare. Abborrarna var inte alls på hugget, endast ett par tusenbröder. Testade om gäddorna tagit sig in i vassvikarna, helt dött! Fortfarande grynnor tydligen som funkar bäst...

Endast snipor idag!

Stendött!

2014-10-03

Ledig Fredag i & med att man jobbat kvällsvecka. Frugan tog ut en semesterdag idag roligt nog. Kloka som vi var så ville vi utnyttja en ledig dag till att vara ute i naturen. Frugan fick bestämma vad vi skulle göra. Blev att vi stack ut & plockade svamp, & SHIT! Jäklar vad med kantareller & höstkantareller! Riktigt jäkla skitroligt! På en del ställen så fanns det hur mycket som helst, bara att plocka. Vi fyllde nästan en hel papperskasse idag. Vi lämnade massvis av små "Höstisar" som får växa på sig till så att någon annan får en lika rolig upplevelse. Fantastiskt att vi som bor i Sverige har denna möjlighet att få kunna ta del av naturen på detta sätt. Önskar att alla var mer rädd om naturen!

Plocka svamp! Skitkul!

Var rädd om naturen!

2014-10-02 Uppdatering!

Jäklar vad segt det var idag! Viljan att fiska fanns verkligen hos oss båda idag. Förra helgen sket sig i och med att det blåste hela tiden, vilket inte alls var kul! Tyvärr så hade vi dock inte så mycket tid avlagt för fiske idag. Som sportfiskare så får man vara beredd på att fisket inte går som man vill eller hoppas på ibland. Man har planerat sina fisketurer i förväg och försökt att lista ut hur man ska gå tillväga för att få en lyckad fisketur, men när man väl kommer ut så blir fisket inte ens i närheten av det man hoppades på... Vi hade väl inga superhöga förväntningar på fisket idag direkt, men ett 10-tal Abborrar åtminstone hade varit kul.  Hursomhelst! Jocke tappade en riktigt fin abborre på ca Kilot precis vid relingen, annars så var det sparsamt med fisk idag. Ett par abborrar, en liten gädda + ett par halvfina hugg. Testade även  en av våra favoritgrynnor där det inte är så djupt. Såg massvis med löja som blev jagade. Inte ett enda hugg på den grynnan. Mötte även Janne från "Team JJ", som kom ut lite senare till ''Janne grynnan'' som vi kallar den. Det var den grynnan vi startade dagen på. Djupet på den grynnan ligger på 5,5 m till 8 meter med djupbranter runtom. Skulle vilja kalla den för en "hård" grynna, ingen lerbotten vad vi hittills har märkt. Han hade också haft ett ganska segt fiske.. Ett par gäddor, varav en fin på runt 6 pannor, vilket inte är fy skam! Nu är det bara att ladda inför ett nytt pass på Lördag, då blir det gäddfiske har vi tänkt oss. Skam den som ger sig!

Janne, Team JJ! Kul att träffa likasinnande på sjön!

2014-10-02

Idag så har jag tagit ut en semesterdag! Så jäkla sugen på att fiska i & med att det inte blev något fiske förra helgen. Blåste på tok för mycket! Tänkte pröva på abborre i dag, 1028 hPa, mulet & nästan vindstilla. Ser ut som om Lördagen kan bli bra också? I dag så blir det våran 36:e fisketur i år! Så många gånger har vi aldrig varit ute & fiskat på ett år tidigare. Blir en uppdatering lite senare idag angående hur det gick för oss....

2014-09-26

Äntligen Fredag! Hade hoppats på fiske i morgon Lördag, men det kommer att blåsa alldeles för mycket verkar det som, tyvärr. Har ingenting emot att fiska om det regnar eller dylikt, men blåser det så är det inte roligt. Får helt enkelt avvakta tills i morgon & se hur det blir! Annars så får det bli fiske på Söndag istället, som än så länge ser bättre ut. Skulle vilja inviga nya håven vi köpte för abborre, gös m.m. Nya håven har också en annan bra egenskap som vi inte hade innan, stora maskor gjorda av gummimaterial. Nu kommer vi inte behöva lägga ner en jäkla massa tid på att trassla ut krokar m.m. Den gamla håven gick av när Jocke tog sin fina asp förra fisketuren! Vi har redan typ världens största gäddhåv med gummerade maskor som är på tok för stor att använda för dom lite mindre fiskarna. Tycker att det är trist att hösten har börjat visa upp sin allvarliga sida, hinner ju aldrig fiska på vardagarna i & med att det blir mörkt så tidigt. Kul grej mitt upp i allt är ju i alla fall det kommande gäddfisket!

Lätt att åka på en blåsning på hösten.....

2014-09-21

Ute en snabbtur idag trots kommande lågtryck med riktigt skitväder i släptåg. Mullrande åska, mulet, 16,4 grader i vattnet & ett lufttryck på 1001 hPa. Tror ni inte Jocke slår till igen! Tredje fisketuren på raken där han tar PB. Idag så tog han PB på asp, 4467 Gram! Längd 78 cm, omkrets har vi inte en aning om då vi bara kunde mäta den på en måttbräda, skulle haft ett måttband! Helt otrolig fajt på UL utrustning, våran håv som vi brukar använda vid abborrfiske gick av!! Betet var återigen FKP Gear VibLure (Grön). Ett par snipor fick syna insidan av båten, abborrarna lös med sin frånvaro. 

Längd 78 Cm, 4467 Gram!

En riktig tjockis!

Självklart C&R! Tog säkert 5 minuter innan aspen hade hämtat sig..... vi ses igen, kanske?

2014-09-19

Otroligt! Tror ni inte att Jocke slår till igen & tar ett nytt PB! Vilken fisketur! Ledig Fredag efter att man jobbat kvällsskift i veckan, lufttrycket på nedgång, 16,4 grader i vattnet & absolut värsta dimman som jag någonsin varit med om på sjön. Fick sätta på lanternorna & köra i max 5-7 knop & förlita mig på GPS'n, kändes som att köra båten i mjölk. Väl framme vid grynnan som vi härmed kommer att kalla "Janne grynnan"!  Janne (Team JJ) har tipsat oss om den, Tack! Tog oss säkert 50 minuter att ta oss till denna grynna som normalt tar ca 15 minuter. Jocke riggar sitt spö med en FKP Gear Viblure & PANG!! Där sitter den! Nytt PB på abborre, över 800 Gram den här gången. I år har han tagit 3 st fina PB'n på abborre & gös, inte illa pinkat alls! Ett par matabborrar & ett par gäddor, annars tröööögfiskat så in i h-e för oss båda.Testade ett par andra ställen där vi säkert kunde ha dragit upp ett gäng abborrar men storleken hade varit modell mindre. Kändes helt klart roligare att satsa på modell större & ta färre hugg!

Joachim's nya PB, över 800 Gram.

Abborre C&R!

Release av gädda!

 Ytterligare en liten gädda!

Esox Lucius in Action!

Inte mycket sikt här inte!

Utan GPS så hade vi inte fiskat idag!

2014-09-14

Händelserik fiskedag! Ett 100-tal abborrar där Jocke bättrade på sitt abborre PB med 700g. Grattis Jocke! Jag (Matte) lyckades att kroka 2 stycken 600-grammare. Betet för dagen = FKP Gear VibLure. Hände en rätt så otäck grej också, Jocke lyckades kroka sig själv i fingret med hulling & allt. Blev till att dra ut kroken på ett annat ställe i fingret & sedan klippa av hullingen med avbitaren. Slutet gott allting gott! Superfin dag på sjön. 1028 hPa & 17,8 grader i vattnet. C&R på samtliga abborrar. Inget fiske kommande vecka pga kvällsskift.

Jocke's nya PB. 700 Gram!

C&R

Tillbaks till det fria....

Ca 650 Gram.

Ytterligare en på ca 650 Gram.

1028 hPa. Superväder idag för abborre.

Betet för dagen. FKP Gear VibLure

2014-09-07

Stack ut vid lunchtid idag för att jaga abborre. På väg mot grynnan vi skulle till så mötte vi Janne (Team JJ) fiskande på en grynna som vi aldrig testat förut. Janne hade haft riktigt bra fiske innan vi kom, tyvärr prickade vi dödperioden precis. Fisket ville aldrig komma igång riktigt idag. Ett par mindre gäddor & abborrar till slut.

Janne Team JJ.

2014-09-05

1018 hPa. Underbart väder & ledig Fredag, då fiskar man självklart! Ett gäng hyffsade abborrar idag, totalt så blev det någonstans mellan 60-70 st, alla tagna på spinnare. (Myran Wipp + Vibrax Hotpepper). Hade en huggperiod på ca 2 timmar sedan dött, kom igång igen efter 1 timma ungefär. Jag (Matte) fick en bonusgädda på ca 4 Kg som slet av min flourcarbontafs precis vid båten, hejdå Myran wipp! Alla abborrar C&R. Testade även de nya fiske glasögonen av märket "Cocoons" idag som jag skrev om förut. Är minst sagt Väldigt nöjd!

En av många abborrar idag.

Många dubbelhugg idag!

2014-09-02

1025 hPa = bra abborrfiske, typiskt när man inte kan fiska pga kvällsskift!

2014-08-31

Tänkte att vi skulle pröva på gädda idag, nötte grynnor & vassvikar...ingenting! Stack iväg senare för att pröva på abborre istället, vad får man då? Jo, gädda självklart! Inga stora som högg, men kul i alla fall att drilla på UL-utrustning. Inget fiske kommande vecka pga kvällsskift. Får hoppas att kommande högtryck håller i sig till nästa helg.

Esox Lucius.

2014-08-29

Tycker att det suger att man blivit så pass upp i åren (50), så att man behöver glasögon vad man än ska göra. Har säkert 4 stycken par jag alternerar med för olika behov. Som grädde på moset så kan jag inte använda mina "ute", ej progressiva glasögon som blir mörka som solbrillor när solen skiner. Helt ok tills man ska göra något på nära håll, ser ju inte ett jäkla dugg då! Vill ju kunna använda solbrillor när det behövs. Lösningen hittills har varit att använda "Fitover" glasögon som man sätter ovanpå dom riktiga äldre, repiga progressiva glajjorna. "Fitover" glasögonen är fula som stryk! Har dock hittat ett par mycket snyggare & bättre från USA som jag beställt. Okrossbara, linserna är utbytbara, 100% polariserande, perfekta för fiske m.m. Riktigt bra kvalitet. Läs här fishingtackleretailer.com

Cocoons-Green-Mirror Model-C422R. Beställde dom här: www.cocoonseyewear.com


Inte lätt att bli äldre & få taskigare syn....

2014-08-27

Bättre väder än förra turen, dessvärre lågtryck igen. Stack ut & testade på abborrgrynnan igen, ganska segt konstigt nog även att vi såg abborrarna jag löja. Inga storlekar på abborrarna vi drog!

Mysig fiskebild på Jocke!

2014-08-25

En sväng ut på samma grynna som sist, skillnaden var bara att fisket precis kommit igång när molnen tornade upp sig. Precis när man skulle sätta på sig regnstället så small det. Inte kul att vara ute med båt & stå exakt under åskmolnen. Snacka om spöregn som påföljd, hann inte sätta på mig mitt ställ så jag blev dyngblöt. Sista tiden så har inte vädret varit kul. Inga storlekar på abborrarna!

Åskmoln!

Går inte att se vart vi åkte ifrån!

2014-08-23

Abborrbonanza! Minst 150 abborrar upp i båten idag, riktigt kul fiske med en hel del ganska sjyssta fiskar. Hugg på nästan varenda kast, med många tappade som följd. Vädret var verkligen växlande idag. Spöregn, blåsigt, mulet med lite sol emellanåt. 18 grader i vattnet. En metod som verkligen funkade idag var att låta betet sjunka till botten, veva in långsamt med vevstopp. Flesta huggen kom direkt efter vevstoppet. Blev tyvärr av med spinnaren för dagen när en gädda beslöt sig för att bita av linan, tycker betet går bättre utan tafs. Ska testa att göra en tunn tafs av flourcarbon.

Roligt fiske idag!

Hugg på nästan varje kast!

Spinnaren för dagen, Myran Wipp gul / vit.

En av de otaligt många dubbelhuggen!

Somewhere over the rainbow...

Suveränt bete för abborre, Myran Wipp.

2014-08-22

Vaknade upp helt groggy i morse efter 3 helvetesveckor på jobbet, nu vill vi fiska! Måste bara passa på att lägga upp en bild på en extremt häftig bil som äldtsta sonens kompis farsa har köpt! Över 550 hk!!

Chevrolet Camaro!

Attityd...nähä!

2014-08-21

Kvällsskift 3 veckor på raken nu, känns som att det var en evighet sedan man fiskade nu. Försöka pressa in lite fiske i helgen som kommer? Känner mig fan sönderstressad nu....

Fiske är rena medicinen mot stress!

2014-08-20

Läste på fiskesnack där ett antal sportfiskare beställt fiskeprylar från Kina. Vi ville inte vara sämre så vi beställde vi också. Inte en susning vilken kvalitet det är på dom? Blir kul att testa nu till hösten. Länk där vi beställde : AliExpress.com

Längd 14 cm. Vikt 34 gram. 5-pack för 104:- ca. Fri frakt!

2014-08-15

Mittpådagenfiske! Taskig barometer, Abborrarna var inte alls på hugget idag. Kändes trist i & med att vi såg riktigt fina abborrar förra gången vi var på den här grynnan.

Lågtryck = Taskigt Abborrfiske!

2014-08-14

Nu börjar man känna av att man jobbat 2 kvällsveckor på raken, ska jobba kvällsskift nästa vecka också. Missar allt vad göstrolling heter just nu, tyvärr. Ledig Fredag i morgon, tänkte ta ett abborrpass om vi orkar?

2014-08-10.

Äntligen fiske! Idag så stack vi ut på ett abborrpass. Drog upp ett par hyffsat fina till att börja med, sen blev det bara tusenbröder plus en & annan gädda. Stack lite senare till en annan grynna som vi bara testat en gång tidigare, då blåste det så mycket att det inte gick att fiska där. Säger bara monsterabborrar! Jocke hade 3 stycken jättar till abborrar efter sitt bete idag. Jag såg dom klart & tydligt, hade på mig polariserande solglasögon, lättare att se ner i vattnet då! Skall tilläggas också att sikten i vattnet var riktigt bra, säkert 3-4 meter. Känns som en riktig "fiskarhistoria" & säga / skriva att dom garanterat låg på en vikt från minst 1½ Kg & uppåt. Fan! Vi blev eld & lågor & fiskade som dårar, men ingen ville hugga? Kul i alla fall & veta att det finns så stora jättar i Mälaren! Nu blir det inte fiske förrän nästa helg då jag jobbar kvällsskift denna vecka igen. Jocke ska jobba med mig denna vecka, kul!

Kul abborrpass idag.

Perca fluviatilis

2014-08-07

Blir tufft att hinna med fiske ett par veckor framöver... Har tyvärr tvingats att köra kvällsskift 2 veckor till! Får ta & ladda på att fiska på helgerna... Missar väl allt bra göstrollingfiske nu?

Oj vad roligt det är att jobba!

2014-08-06

Svårt att hinna med fiske denna vecka & till helgen. Kvällsskift på jobbet + Morsans 70-årskalas, får ta nya tag nästa vecka som det ser ut nu?

2014-08-02

Mittpådagenfiske som bara gav smått, gös, abborre & gädda. Inte ens värt att lägga upp bilder på dom. Nästa vecka så börjar man jobba igen....

2014-07-28

Stack ut på en trollingtur på Görväln ett par timmar. 4 st gös upp i båten, och ett stort antal tappade. Jocke råkade tappa greppet om en gös som han höll i precis när jag skulle ta kort, lyckligtvis så hamnade den i vattnet och inte på durken! Ganska små gösar, vädret gick från att vara nästan spegelblankt till riktigt blåsigt, så vi bestämde oss för att åka hem till slut. Vi fick nästan alla gösar på samma ställe så om vi hade stannat kvar så hade vi helt klart fått fler! Jag (Matte) har stukat vristen så Jävligt så att stå upp i båten är inte att tänka på...

Göstrolling på Görväln.

2014-07-24

Värmebölja! 35+ i luften hemma, 24,8+ i Mälaren! Idag så stack vi ut med båten i & med att det var för varmt hemma. Frugan hängde med idag också, testade självklart på abborre men dom var inte sugna alls....däremot så tog Jocke en gädda på UL-utrustning som drog av flätlinan för honom. Mittpådagenfiske nu funkar inte alls, på tok för varmt!

39,4+ visar den digitala mätaren i skuggan. Den vanliga termometern vi har hemma visar 34,7+.

2014-07-22

Konstigt väder! Närmare 27-30 + i luften, runt 23-24 + i vattnet. Stack iväg från hemmahamnen i strålande sol, efter Stäketkanalen upp mot Sigtunahållet så vräkte regnet ned. Tänkte att vi skulle fiska gös idag, på ett ställe som Team JJ tog med oss på & då gick det riktigt bra. Idag gick det inte riktigt lika bra, en gös upp i båten sen laddade vi på att dra abborre istället. Team JJ drog 21 gösar igår!! Fyfan vad dom är duktiga....

En fin Gösta... Fan dags & banta, vilken kagge man skaffat!

2014-07-20

Äntligen fiske efter en hård arbetsvecka, inte helt fel att man dessutom har 2 veckor semester nu också. Stack iväg till en av grynnorna som funkat skitbra senaste tiden. Lite halvsegt fiske men 2 stycken gäddor upp i båten i alla fall. Abborren jagade löja överallt på grynnan så vi passade självklart på att försöka ta dom små rackarna, blev ett gäng till slut men ingen storlek på dom direkt. Supervacker sommarkväll, drygt 21+ i vattnet.

1:a gäddan.

2:a gäddan.

Ready for takeoff...

2014-07-16

Knökfullt på jobbet, snart 2 veckor semester... Fiske med andra ord!

Snart semester...igen!

2014-07-12

Haft 2 veckor semester nu, jobbar nästa vecka, sedan 2 veckor semester igen. Dessvärre solo på jobbet så det blir en veckas paus med fisket. Skönt nog så har man hunnit med alla måsten här hemma + hunnit fiska så jag känner mig nöjd. Synd bara att semestern går för fort...

2014-07-10

Blev inte alls som planerat idag med gäddfisket. Blåste så in i h-e så ankaret lossnade & vi drev utanför grynnan hela tiden. Tappade ett par gäddor & hade ett par följare. En gädda upp i båten sen gav vi upp.....Hatar när det blåser!

På tok för blåsigt idag...

2014-07-07

Trots gassande sol & riktigt varmt idag så stack vi iväg på ett kvällspass efter gädda, trodde faktiskt att det inte skulle hugga alls idag. Oj vad jag hade fel! Hann bara ankra upp på grynnan så hade Jocke en riktig feting till följare, strax därefter så tog jag min första gädda 5402 gram. Jiggen jag använde gick tyvärr av efter att en annan gädda glupskt högg på den. Massvis med följare ända in till båten, + en jäkla massa nafsande. Jocke lyckades till slut kroka en fin på 6400 Gram på en Big Tail Grub. Strax därefter så tog jag en gädda på 4512 Gram + en på närmare 3 Kg. Roligt gäddfiske idag, lite synd att på alla som inte fastnade på kroken bara. Men shit vilken vacker kväll!

5402 Gram.

Gäddan tyckte tydligen om denna jigg...

Jocke's fina gädda på 6400 Gram.

4512 Gram.

Hemåt vi kosan styr...

2014-07-02

Trögt kvällsfiske efter gädda! Blåsigt men varmt, blir galen på det här, faan vad dåligt fiske! Endast 2 små gäddstackare idag, annars stendött...

Jocke's gäddsnipa modell sardin!

Ingen storlek alls på gäddorna idag.

Vackert väder i alla fall!

2014 06-29

Tänkte att vi skulle sticka ut en sväng idag, mulet, vindstilla, varmt som blev blåsigt, kallt & regnigt. Konstigt väder, som också visade sig vara skitväder för fiske. En hyffsad gädda upp i båten sedan dött!

2014-06-27 (Tillägg)

Beställde lite prylar från Dogger, bl.a en BFT Predator Bag Jerkbait. Varför den är anpassad just för jerk beten stämmer säkert. Jag använder den till allt! Wobblers, skeddrag, jiggar m.m. Skitbra att ha allt samlat i en stor väska & då menar jag STOR! Innan dess så har jag haft olika betesväskor / boxar lite överallt, till slut blir det lite jobbigt att frakta allt & inte minst att ha koll på alla prylar & beten.

BFT Predator Bag Jerkbait, 1249:- på Dogger. Betesboxar ingår. Prisvärt tycker jag!

2014-06-27

Tuff jobbvecka med nattpass & övertid. Avslutade denna vecka dessutom med att gå vakt med Jocke på våran båtklubb. Passade på att fiska lite från land innan vi stack 05.00. Kallt som fan men fick både abborre, mört, brax & en skaplig gädda som jocke tog på sitt UL spö. Kul avslutning, nu har jag (Matte) 2 veckor semester.   Nu får gärna sommarvärmen komma tillbaka...

Jocke's gädda som han tog på UL spö + abborrspinnare.

Mälaren totalt spegelblank...

Otroligt vackert!

KBS.

2014-06-24

Nattkörning på jobbet hela veckan, avslutar med att sitta vakt på båtklubben med Jocke. Inget fiske innan helgen, sedan semester, jäklar vad skönt!

Jobb, jobb & åter jobb....

2014-06-21

En tur direkt efter att middagen var avklarad. Vi stack till en av grynnorna som vi kallar Nr.25. Gädda som klev på för mig (Matte) direkt när vi kom, därefter ett par tappade för både mig & Jocke. Flyttade på oss efter att det blev lite trögare & bytte till skeddraget JAK. Det var ett bra val för den gillade gösen roligt nog. Jocke drog en snipa sedan & tog en till senare på grynnan vi testade på vägen hem.

Zalt Papegoj levererar igen...

Gös tagen på ett JAK skeddrag....

I want your mama!

2014-06-20

Team JoMa önskar er en Glad & trevlig midsommar!

Burn the witch...

2014-06-19

Äntligen fiske! Stack iväg direkt efter vi käkat middag, varit så jäkla sugna på fiske sen sist. Får riktig abstinens nu när man har jobbat två kvällspass efter varandra. Tyvärr blir det nattpass nästa vecka, tokmycket på jobbet men sedan semester... Idag så tog jag (Matte) 2 stycken gäddor där den ena toppade 4650 Gr. Jocke drog en gös på 2996 Gr . Frustrerande nog så tappade vi ett gäng gäddor varav ett par var riktigt stora. C & R på dom vi inte tappade.

Zalt Papegoj levererar igen. Gädda 4650 Gram.

Hämta din mamma!

Gösta 2996 Gram. Jocke tog den på Zalt Papegoj...

2014-06-16

Kvällspass förra veckan, kvällspass denna vecka också. Tokmycket på jobbet just nu...typiskt!

Inget fiske innan helgen tyvärr!

2014-06-15

Det suger att fiska vid lunchtid har vi märkt. Tidiga morgnar eller sticka ut efter middagstid är bättre. Idag stack vi ut vid lunchtid, en gädda upp i båten + flertalet tappade. Tycker också att det är märkligt att gäddnaten inte kommit igång mer än vad den gjort ute på en del grynnor? Ingen nate = Ingen gädda!

Prickskyttefiske, sikta & kasta! (Tack Janne för bilden).

2014-06-14

Blåsigt värre....

2014-06-13

Idag så köpte jag (Jocke) mig ett nytt haspelspö och en rulle hos Stockholms Fiske & Fritid! Spöet blev ett Savage Gear Multi Purpose Predator Spin & Twitch, 6'6", -100g betesvikt och rullen blev en Shimano Super GT 4000RC! Har fiskat med pappas 25 år gamla Kunnan haspelspö tills nu, tillsammans med en Sjöbjörnen rulle, så det var verkligen dags att byta upp mig till något bättre och nyare! Riktigt tråkigt att det är en så kraftig blåst ute på Mälaren, såg fram emot att få fiska idag och imorgon, men vindar på uppemot 11-12m/s är inget att leka med och det är heller inte speciellt lätt eller roligt att fiska då! Söndag ser lovande ut dock, 2-3m/s skall det bli enligt olika vädersajter så då kommer vi med största sannolikhet äntligen ut!

 Savage Gear Multi Purpose Predator Spin & Twitch 6'6" -100g

Shimano Super GT 4000RC 

2014-06-08

Tänkte att vi skulle testa på regnbåge vid Lillsjön som ligger nära oss. Punktering på cykeln direkt, bra början... Tog mig till Coop för att köpa ny slang & däck...nada! Ordnade sig till slut. Fisket vid Lillsjön gav ingenting, började regna precis när vi kom hem.

Regnbågsfiske vid Lillsjön...

2014-06-06

Ett par timmars fiske på självaste nationaldagen. Dagen till ära så drog jag en gädda på 6,56 Kg, glömde i uppståndelsen att mäta den. Fin dag på sjön med ganska trögt gäddfiske. Mötte Team JJ på en av grynnorna, dessa pojkar hade varit ute sen 03.30, 20 gäddor drog dom upp idag + fina abborrar & en gös. Imponerande!

Kul med lite storlek....

 

6560 Gram. Zalt Papegoj sjunkande wobbler som bete.

2014-06-01

Trots cirka 7 timmars dängande med olika beten igår så hade vi tänkt sticka ut idag & fiska. Blev inte så tyvärr! Jag (Matte) har fått typ tennisarmbågar (Wimbledonis armbågis) som är skitjobbigt, riktigt svullen idag så det blir lite vila från fiske ett par dagar...

Inställt fiske idag...

2014-05-31

Furusund! Har inte fiskat alls där förut, förväntningarna var med andra ord ganska höga. Läst om så många som tagit riktigt stora krokodiler dära... Hmmm!? Vi hittade dom i alla fall inte! Heldags fiske ihop med Janne & Joel (Team JJ), jäkla trevliga fiskekompisar så det gjorde ingenting att fisket var ganska så uselt. Endast 3 gäddor (små) + ett par tappade på 4 man (Jocke drog en brax också). Vädret var till en början helt ok men avslutades med att himlen öppnade sig, spöregn mao! Vi blev totalt dyngblöta! Avslutade med strömmingsfiske, blev ca 10 Liter, riktigt roligt! Bara skicka ner häcklan & dra upp! Dock inte roligt att städa upp en båt efter alla jäkla fjäll...men idag var det Team JJ's båt vi var ute med så det gjorde ingenting.  :o)  Tack Team JJ för en mycket trevlig dag!

Furusund here we come......

Min enda gädda upp i båten....

The two amigos....


Joel & Jocke i fören, Janne drillar sjögräs....

The three amigos.... (Jocke tar kort).

Team JJ's fiskeracer...

Strandhugg Furusund med goda vänner...

Strömming! Inte lika kul som gädda men ändå....

Stor båt akteröver...

Jocke gör sig redo för strömmingsfiske...

Regnet det bara öser ner.....

Soppåsen längst fram är Joel! :o)

2014-05-29

Håller tummarna att vädret blir bra tills på Lördag morgon, har ju blåst utav -h-e ett par dagar nu. Tanken är att vi ska fiska ihop med Team JJ, ute i skärgården, närmare bestämt Furusund!! Riktigt gäddmecka! Många fina madamer som är tagna där.....

2014-05-25

1009 hPa. Varmaste dagarna hittills, 28+ i skuggan & 19,7+ i viken vi avslutade fisket med. Fiskade frenetiskt idag, 9 olika grynnor & testade massvis med olika beten. Problemet idag var att hitta gäddnate uppe på grynnorna, det är ju där gäddorna borde stå? Segt fiske igen där Jocke i alla fall lyckades dra upp en hyffsad gädda. Jag (Matte) hade ett göshugg på en av grynnorna, blir lite less på att det går så in i h-e dåligt för oss just nu med fisket....

Passade på att testa GoPro kameran!

2014-05-21

1016 hPa. Bompass! Blev en snabbtur efter jobbet, segt fiske....igen! Blir stadigt varmare vatten nu, uppemot 15+ idag. varmt, soligt & ingen vind m.a.o. kanonväder....på sjön! INTE för fiske!! Snart blir det "normalt" fiske, gäddnate på grynnorna & jakten är i gång......

2014-05-18

1015 hPa. Uppe med tuppen! Tänkte att vi skulle fiska tidigt på morgonen så klockan 6.00 satt vi i båten. Redo för att fiska lite grövre abborre på samma ställe som sist. Mälaren ligger totalt spegelblank, solen skiner, vattentemp på 10+. Stora förväntningar, idag borde fisket funka, eller? Kunde inte bli mer fel! Ett par fina hugg på abborregrynnan inget mer, testade vassvikarna, grynnorna. Jocke drog en snipa + att vi båda två hade ett par hugg. Trögt fiske!

2014-05-16

Efter ett pissigt gäddpass. Endast ett par snipor idag, så försökte vi på abborre istället. Hallelujah! Vi har kommit på koden + hittat ett bra ställe. Landade bara en skaplig liten abborre men... jäklar vilka fina vi hade på! Roligt nog så togs alla på Twin Teez *Ambulansen som gösen egentligen borde vara intresserad av? Hursomhelst! Skön dag på Mälaren där vi också hann morsa på Team JJ en snabbis. Nästa pass blir på Söndag!

Dom större abborrarna idag tappade vi....fick i alla fall upp en liten pigg krabat!

2014-05-10

Tänkte att vi skulle testa om gäddorna har sökt sig ut på grynnorna. Mulet, kallt & en vattentemp på 7+. Jag (Matte) fick ett hugg omedelbart som släppte precis vid båten. Tyckte att det såg ut som en gös men sa ingenting till Jocke i & med att vi aldrig fått gös där tidigare. Strax efteråt får Jocke ett jättehugg, visar sig vara en riktigt fet gös på 5,12 Kg! Grattis Jocke! Gäddorna lyste dock med sin frånvaro!

Jocke's nya PB, gös på exakt 5,12 Kg. 78,5 cm lång.

Bilden talar för sig själv.....

2014-05-02

Trögt fiske ute på Mälaren, 2 smågäddor var, den största låg på 3.1kg och den fick Jocke. Blåsigt med en vattentemp på 6,7 grader. Fick 2 av gäddorna ute på grynnorna, dom andra 2 i vassvikar. Skönt att ha flytoveraller på sig!

2014-04-27

Bompass! Var ute efter gös & abborre idag, åkte långt upp till fiskevatten som jag vet är bra, ett hugg inget mer.... Synd om man ska klaga på att vädret är för fint. Fick med mig frugan idag, Jocke är fortfarande riktigt sjuk i vattkoppor. Skön dag i alla fall på sjön & bensinmätaren funkar, längtar redan till nästa ledighet.

Frugan med i båten idag.

2014-04-26

Idag så skulle vi vara ute & fiska efter gös, tyvärr så är min teamkamrat ordentligt sjuk i vattkoppor. Tydligen så är det värre ju äldre man är när man dragit på sig skiten. Tycker ordentligt synd om Jocke i & med att vi sett fram emot detta fiske. Pratade med Janne (Team JJ) igår angående deras gösfiske, http://www.teamjjfiske.se/arets-andra-gospass. Inte konstigt att man blir sugen!! Struntar i fiske idag & sticker ut i morgon istället, kanske kan få med frugan? Har också en hel del pyssel hemma som skulle behöva fixas. Vill tipsa om en jäkligt mysig fiskefilm jag hittade på YouTube   Krya på dig Jocke!!

2014-04-21

Ute igen idag, testade en stor vassvik vi har på hemmaplan. Jocke drog 2 st smågäddor, en av dom var riktigt romstinn. Lite plask i vassarna, nafsande på betena, 9,7 grader i vattnet & strålande sol. För min del (Matte) gick det inte bra alls idag, blev av med ett JAK-skeddrag + min nya Storm-DoomBell wobbler.

Jocke's 1:a gädda för i år! Kul med bild på fisk för en gångs skull!

Gädda #2, liten romstinn hona.

2014-04-19

Bompass! Strålande sol, spegelblankt, 7,5 grader i vattnet, kanske inte bästa förutsättningarna för gäddfiske? Men fan! Borde ju vara lite mer liv i vassvikarna? Inte ett plask, inga följare, inga hugg alls. Testade olika vassvikar som ska vara bra, testade grynnorna, testade djupbranter.... Riktigt fin dag på sjön i alla fall. På't igen bara och hoppas att nästa fisketur blir lite bättre! Skulle vara kul med bilder på fisk för en gång skull :)

Här kan vi snacka om spegelblankt!

Vi testade till & med grynnorna....

Skarvkoloni som förstört en hel ö....

2014-04-17

Tog en sväng förbi Stockholms Fiske & Fritid, http://stockholmsfiske.se/ idag för att köpa lite Påskgodis. Blir fiske Lördag & Måndag, kanonväder är utlovat!! GLAD PÅSK!

Köpte lite påskgodis till mig själv. Detta ska vara ett hett gäddbete : GUNKI-ITOKA.

STRIKE PRO - Buster Spoon riktigt jäkla megastort skeddrag + STORM - Doom Bell Wobbler.

Tom på Stockholms Fiske & Fritid tipsade oss om ett doftmedel som man smetar in betena med (vitlök). Ska vara bra på Gädda, trodde nog mer att man brukar ha vitlök på själva gäddan.....

VITLÖKSGÄDDA :

1,5 Kg Gädda

20 Vitlöksklyftor

25 Gram smör

Salt & malen vitpeppar

TILL SERVERING :

Riven pepparrot

Hårdkokt hackat ägg

Kokt potatis

GÖR SÅ HÄR :

1. Sätt ugnen på 180°. Gnid in gäddan med rejält med salt och peppar, även på insidan av fisken. Fyll gäddan med vitlöksklyftorna och lägg den i en smord, ugnssäker form. Lägg de vitlöksklyftor som inte får plats runt omkring. Hyvla över smöret med en osthyvel.

2. Stek gäddan i 1- 1 1/2 timme i ugnen. Känn med en gaffel när köttet släpper benet ordentligt. servera genast med riven pepparrot, hårdkokt hackat ägg och kokt potatis.

Vitlöksgädda.

2014-04-16

Fyfan vad najs! 5 Dagar ledig!t Får se hur mycket vi hinner fiska?

2014-04-12

Första fisketuren för i år. Blåsigt värre & en vattentemperatur på 3,5 grader. Fick söka efter gäddan i vassvikarna som låg i lä idag, 1 gädda upp i båten & ett par nafsande efter wobblerna, skitsegt fiske!

Premiärturen för i år.

2014-04-10

Båten sjösatt! Smart nog så köpte man ju bil innan man skaffade båt igen, ingen tanke på att man skulle ha krok på den då. Stort Tack till min suveräna jobbarkompis. Tack Benny!

Smart gubbe (Einstein), alltså inte jag (Matte), smart alltså!

2014-04-09

Imorgon blir det sjösättning! Tidigare idag så trodde vi att vi inte skulle ha möjligheten till att sjösätta förrän på Lördag, men pappas arbetskompis erbjöd sig att hjälpa oss med att sjösätta båten imorgon, riktigt schysst av honom! /Jocke

2014-04-04

Ledig Fredag idag i & med att jag jobbat kväll denna vecka. Har hunnit med allt jag velat göra idag. Satan va skönt! Fixade en dekal förra året till Janne (Team JJ), han gav mig filen på en gös som jag tryckte på jobbet. Först nu så hittade Jocke en sjysst högupplöst bild på en gädda som han fixade till i Photoshop. Valde att ha den i färg, blev skitbra, tycker vi! Förutom dekalerna ditsatta idag så fixades kablar snyggt dragna, backspegel m.m. Sjösätter på Onsdag eller Torsdag? Har riktig fiskeabstinens nu!

Esox Lucius på båten!

Gäddracern.....

2014-03-29

Vårkänslor! Jisses vilket fint väder, slutet på Mars månad & så varmt & fint. Tog hem båten i Onsdags från servicen, nu är den "fit for fight". Tog ut en ledig dag igår för att fixa lite saker jag retat mig på. Akterlanternan original på Buster X är på tok för hög + lyser 360 grader. Riktigt jobbigt när man kör ett trollingpass & det är becksvart, titta in i lanternan & man tappar mörkerseendet. Kapade av lanternfoten säkert 40 cm + målade halva lanternan svart med Plastidip. Nu kan man kolla akteröver utan att bli bländad, klädde för säkerhetsskull insidan med svart eltejp. En annan grej var att fixa "riktiga" sidolanternor. Jisses! Trodde att det skulle vara ett skitenkelt jobb, typ byta batterier på en ficklampa.... Allt löste sig till slut, ringde Janne (TeamJJ) & fick lite tips angående plus & minus kopplingar. Tack ! Nu närmar det sig för sjösättning....

Akterlanternan kapad till perfekt höjd & ljusavbländad.

Babords lanterna på plats.

Styrbords lanterna på plats.

Passade på att fixa till en " Gäddmätare" idag också. Skitenkelt!

2014-03-21

Sket sig totalt att köra båten till service p.g.a att snön vräkte ner som aldrig förr. Kanske inte superhalt på vägarna men har ju bara sommardäck på släpet så här tas inga risker. Ny tid för båten är på Måndag nästa vecka. Tack Benny! (Jobbarkompis). Har ju inte krok på våran bil så man är ju i en sits som inte är så rolig alla gånger. Hursomhelst! Har fyllt 50-år (16/3) & blivit gubbe, fick en summa pengar av företaget jag jobbar för som jag investerade i ett presentkort. Kände att jag självklart ville lägga pengarna på en lokal fiskeaffär. Tom Backlund med sitt crew har en riktigt trevlig fiskeaffär där man hittar allt! Väldigt duktig på att ge bra tips, va inte rädd för att fråga! Har lärt mig att ju mer man frågar, desto mer vet man. Här är deras hemsida : http://stockholmsfiske.se/

Lite "smågodis" inhandlat idag från Stockholms Fiske & Fritid.

Kollade med Tom om det va ok att lägga upp bilder på riktigt fina gäddor som han & hans kompis Larsa tagit i slutet av februari. Fyfaan rent ut sagt! Jäklar vilka fina firrar vi har i Mälaren!!

Tom Backlund med en fiiiin gädda!

Tom's kompis Larsa med ytterligare en fiiiiin gädda!

Investerade också i ett billigt abborrespö med rulle. Blev detta från Dogger : Dogger Combo Okuma

Har redan för många spön egentligen men wtf, gillar att få spö! (jättekul, ska va humor alltså!)

2014-03-08

Fördelar & nackdelar med allt, har ju båten vinterförvarad inomhus. Riktigt skönt att slippa oroa sig för att någon klåfingrig typ ska fingra på båten. Men idag har jag fan i mig ångest, vilket fiskeväder! Blir till att ta båten på service näst-nästa vecka & besiktiga släpet veckan därpå hoppas jag? Ska bli skönt att få bensinmätaren fixad också. Jäkla orosmoment att inte riktigt veta hur mycket soppa man har i båten.

2014-02-25

På fiske fronten händer just nu ingenting, hade hoppats på att kunna få användning av isborren man har införskaffat sig men icke..... Som det är nu så önskar jag att vintern fortfarande är mild så man kan sjösätta tidigt i år. Blir till att gå igenom alla spön, beten m.m. Kolla så att allting är i bra kondition inför vårens gäddfiske, ska ta & fixa till en mätbräda också för gädda.

2014-01-15

Vaknade upp vid 01.45 inatt utav att det står en massa brandbilar ute på våran gata. Blev ju självklart lite orolig, så på med kläderna & ut & kolla vad fasen som står på? Visade sig att det är ett radhus i en länga ca 100 meter från vårat hus som brinner för fullt. 3 timmar senare när man ska iväg & jobba så visar det sig att hela radhuslängan på 8 kåkar är helt övertända! Fyfan vad jag lider med dom stackars familjer som har fått allting raserat!! Inte en bra start på året för delas del direkt.....

Första radhuset i längan som brinner Kl.02.00

Hela radhuslängan (8 hus) brinner Kl. 04.45

Lider verkligen med dom stackars människor som fick sina hem ödelagda...

2013-12-19

Nu har det snart gått 2 månader sen man tog upp båten. Tog upp den främst för att jag har en massa renoveringar hemma som legat nere under fiskesäsongen. Hade man vetat på förhand hur mild vintern än så länge har varit så hade vi väntat med upptagning....Typiskt!!

Summering fiskeåret 2013 då?

Jämför man med 2012 då vi införskaffade båten & inte riktigt hade kläm på bra fiskeställen så är vi jättenöjda. Inget personbästa direkt för någon av oss, däremot roligt att Jocke fick sin livs första gös. Extra roligt var det också att han fick den när vi fiskade ihop med Team JJ.

Bland det roligaste fisket denna säsong var absolut abborrbonanzat vi var med om en helg i September. Runt 300 landade abborrar + lika många tappade (C&R på alla utom 10 st). Hugg på varenda kast, det har vi aldrig varit med om tidigare, längtar redan till 2014. Trolling efter gös gick lite bättre i år men kan gärna bli ännu bättre. Blir jäkligt dyrt när man trollar i 5-6 timmar & inte har ett hugg ibland. Ska bli extra roligt med vårfisket efter gädda, nu när man har bättre kunskaper om bra ställen m.m.

Hursomhelst alltid lika roligt med fiske! Passar också på att gratulera Jocke som fyller 18 år idag.

GRATTIS Jocke!!!   Till er alla andra så önskar vi er en riktigt GOD JUL!

Ho! Ho! Ho! Finns det några snälla fiskenördar här?                                                                                      

2013-10-26

Idag så togs båten upp, lite sorgligt men jag behöver verkligen tid för att göra klart här hemma. Passar på att tacka svågern (Robert) för hjälp med att traila upp båten.

Hej & hå va fin den blir....    

                  

Rengjord & fin.....

Buster X C4. Yamaha F80 BETL 4-takt.

2013-10-21

Blev inget fiske denna helg, Joachim sjuk & jag har satt igång en renovering hemma. Känns trist att ta upp båten redan för den här säsongen men känner att jag måste ta tag i renoveringen på allvar. Nästa helg så åker båten upp med andra ord....

2013-10-12

Skitfiske! Fattar inte att det kunde vara så otroligt trögt fiske idag. Betade av 5 grynnor idag, fiskade med olika wobblers, olika vevningsteknik, betade av vassvikar. ZERO! ZIP! NADA! INGENTING! Kanondag på sjön dock, 1033 hPa & strålande solsken, men som sagt vart tog fisken vägen? Skiter nog i att fiska i morrn....              

2013-10-11

Blir kanonväder i helgen! Soligt med svag vind & runt 1033 hPa.... ÄNTLIGEN!

2013-10-09

Frustrerande att det inte blev något fiske i helgen som var. Blåsigt som fan på Fredagen, Lördagen & Söndagen alldeles för struligt att ta sig ut med båten pga båtupptagning på klubben. Verkar som att ett fint högtryck kommer in tll helgen. Ska testa ett par nyinköpta wobblers som enligt legendaren Leif Engström på Trumman Sportfiske ska vara riktiga gäddmagneter. Hoppas också att abborrarna är på hugget.......

2013-10-04

Lagen om alltings jävlighet! Packade bilen full med fiskeprylarna, flytoverallerna skulle testas för första gången. Hann bara komma ner till båtklubben så insåg vi att det blåser för mycket. Skiter i om det är kallt när man fiskar men jag HATAR blåst. Är fan inte kul att driva omkring på grynnorna + att man inte kan fiska normalt när det blåser. Tyvärr så hann man ju inte vara med om att barometern låg så högt som den nu gjorde i veckan, smällar man får ta när man jobbar kvällsskift. Kan för övrigt bli lite strul att ta sig ut i helgen i & med att det är båtupptagning.

Ta det lite piano...

2013-10-03

Kvällsskift! Högtryck, drygt 1030 hPa denna vecka. Med andra ord bra fiske på abborre. Tyvärr börjar barometern falla från & med i morgon, då man är ledig självklart. Enligt väderrapporter så kommer det också börja bli blåsigt, kommer ändå att gör ett fiskepass på abborre & gädda. Är så jäkla fiskesugen så man mår illa om man inte får komma ut.....

 

Sportfiskare med abstinens...

2013-09-29

Så pass frisk så vi tänkte att vi tar ett gäddpass idag. Skitväder! Slutade med att vi blev dyngsura, vi betade av 4 vanligtvis bra grynnor utan resultat. Nästa gång så kör vi med flytoverallerna + tar med oss något varmt att dricka.

2013-09-28

Dunderförkylning med feber, fortfarande dålig. Usch!

2013-09-22

Stressiga helger! Mycket man ska försöka hinna med när man jobbar skift, blir att allt samlas till helgen. Denna helg blev det inget fiske alls igen. Känner mig för övrigt riktigt uschlig, förkylning på g?

2013-09-20

Skulle egentligen ut & fiska idag men känner mig helt slut! Haft dyngmycket på jobbet, får se om vi kommer ut i morgon? Lär väl bli gädda som vi satsar på att fånga nu när temperaturerna blivit bättre för gäddfiske. Hade gärna kört abborrerace igen men barometern har sjunkit rejält sen sist.

2013-09-15

Inget fiske denna helg, blåsigt på Mälaren + att det behövdes fixas på tomten hemma. Får hoppas att nästa helg blir bra, inget fiske i veckan heller pga kvällsskift.

2013-09-08

Abborrarna är fortfarande på hugget. Idag vilade Jocke från fisket, fick med mig Classe som var fiskesugen. Abborre på varenda kast, sedan en dödperiod. Flyttade oss till en annan grynna, där det blev jackpot direkt. Slutade räkna efter 50 landade abborrar. Fin dag åter igen & trevligt att träffa Classe. Bete för dagen = Vibrax Hotpepper-Koppar! Denna helg slutade med drygt 300 Abborrar upp i båten säkert lika många tappade. Räknar bara fisk som krokas av i båten. Alla utom 10 stycken släpptes tillbaka. Det är det som gör fisket hållbart!

Den gamle & havet! Classe är i 7:e månaden!

Classe i fiskartagen....

2013-09-07

Riktigt bra abborrfiske idag också, 78 stycken upp i båten lika många tappade. Ett tag fick vi abborre på varje kast. 10 stycken abborrar fick följa med hem & bli till middag i morgon. Fick en bonusgädda på UL utrustningen också ca 3 Kg. Soligt & mild bris 1025 hPa. Spinnare = Vibrax Hotpeeper-Koppar!

 

 Inte världens största men helt ok, riktigt roligt fiske med hugg på varje kast.

2013-09-06

Abborrbonanza! 103 stycken abborrar upp i båten idag + 2 stycken gäddor (ca 3-3,5 Kg) tagna med UL utrustning. Vi tappade säkert lika mycket abborrar som vi lyckades landa. Tyvärr ingen större storlek på abborrarna. Typ 10-15 stycken som hade kunnat funka i röken, men all fisk C&R. Vilken upplevelse det är att få vara med om när både gäddor & större abborrar jagar! Ett tag så högg det på varenda kast & vilket bete man än presenterade. Jävligt roligt fiske idag, soligt + vind på 5-6 m/s, 1022 hPa. Fiske i morrn? SJÄLVKLART! Spinnaren för dagen = Vibrax Hotpepper-Koppar!

Finns i vikterna 4,6,8,10 Gram

2013-09-03

Längtar efter fiske nu! Denna helg blev avsatt till frugan & mig, hotellvistelse på Clarion Hotel Sign. Mycket trevligt med god mat & suveränt hotell. Hursomhelst! Nu är man sugen på fiske & då jobbar man ju typiskt nog kvällsvecka på jobbet...... Får ta & sticka iväg & fiska på Fredag då man är ledig!

2013-08-25

Underbar dag på Mälaren! Nästan ingen vind, varmt i luften & soligt. Tog oss iväg för att testa på abborre, barometern visade på 1024 hPa. 2 abborrar direkt för Jocke, sedan var det min tur. Blev en liten tävling oss båda emellan 12-8 till mig den här gången, då räknar vi bara abborrarna vi lyckades att få in i båten, tappade säkert det dubbla. Kul fiskedag, får se när nästa blir av? Nästa helg så ska frugan & jag övernatta på hotell inne i stan + käka på restaurang m.m. Mysigt!

Perca fluviatilis

2013-08-23

Äntligen fiske igen! Drog iväg på en riktig långtur idag, målet var grynnan som vi fiskade på första semesterveckan med Janne & Joel från Team JJ. Fint väder 20+, vind omkring 3 s/m. På 3 kast så drog Jocke 2 stycken aspar där den största vägde 3480 gram. Själv drog jag en godkänd gös + en gädda på knappt 3 kg. Janne & Joel dök upp en snabbis, jättetrevligt som vanligt.

Asp!

Asp 3480 Gram.

Gösta!

Team JJ. Joel's gädda på 6,7 Kg.

Esox Lucius.

2013-08-21

Får abstinensbesvär när man jobbar kvällsskift & ser vilket fint väder det är ute, så jäkla fiskesugen....

Bilden talar för sig själv....

2013-08-18

Blåsigt på Mälaren, vindar uppemot 9 m/s. Vet av erfarenhet att vi brukar åka som en jo-jo över grynnorna vid ankring, slutat med att vi nästan förlorat ankaret istället. Trist att inte fiska i & med kvällsvecka på jobbet nästa vecka. Får hoppas att det mojnar till kvällen även om prognosen inte talar för det.

2013-08-15

Blev en trollingtur istället för abborrfiske. Stack ut vid 17-tiden & blev tvungen att lägga av vid 21.00. Ska ju upp & jobba 04.30 så då är man ju inte så kaxig. Inte ett hugg över huvud taget. Är säker på att ska man få gös nu så ska man helst sticka ut vid solnedgången & köra natt. Fick också påhälsning av kustbevakningen som kollade att alla som trollade hade giltiga TDA-kort + fiskekort för JSFK,s vatten. Fin kväll med en underbar solnedgång i alla fall. Nya tag i helgen, antingen Lördag eller Söndag?

Trollingvy.

I väntan på hugg!

Team JJ.

2013-08-13

Arbetsdag på båtklubben, hoppas på bra väder till Torsdag då vi tänkt pröva på abborre igen.

Arbetsdag på KBS.

KBS arbetsdag.

2013-08-10

Mötte upp Team JJ på en av gäddgrynnorna idag. Gäddfisket gick inget vidare, så vi testade på abborre istället. Jocke kan kalla sig abborrkungen idag, jäklar vad med abborre han drog upp. Betet han körde med levererade verkligen (Vibrax Hot Pepper-Koppar). Totalt blev det ca. 40-50 abborrar där Jocke stod för 3/4. Riktigt rolig fisketur där vädret blev kanon, spegelblank sjö med strålande solsken. På Måndag börjar allvaret igen....semestern slut!

Abborrekungen!

Åhh va mallig jag är....

2013-08-05

Inväntar väderomslag, fisket har varit för segt ett tag nu....

2013-08-03

Strandhugg med familjen Ekström & Nordmark.

Christoper, Ingela & Joachim.

Buster XL & Buster X.

Maria & Ingela.

Fina båtar!

2013-08-02

Strålande solsken, temperatur omkring 28-30 grader. Båtväder med andra ord, inte fiskeväder, SUCK! Körde på abborre & gädda idag. Gädda = Lönlöst ute på grynnorna, alldeles för varmt i vattnet. Abborre gick trögt också, jag (Matte) fick 3 stycken fina, tunga hugg men sedan dött. I morgon blir det båttur tillsammans med svågern & hans familj. Kul att han skaffade båt & dessutom ligger på samma brygga som vi gör på KBS. I morgon enligt rapporter & nyheterna kommer det bli årets varmaste dag, inte helt fel då att vara ute på sjön.....

2013-08-01

En vecka kvar av semestern, börjar känna av stressen faktiskt. Vill så jäkla gärna att det ska lossna med fisket. Min fiskepartner (Jocke) är inte morronpigg, tyvärr...Ska jaga upp honom i morgon i alla fall så att vi kan komma ut på våra ställen innan klockan 10. (Hoppas i alla fall). Skulle behöva köra tidiga morgonpass kontra sena kvällspass. Har ju inhandlat ett gäng jiggar för abborre som man skulle vilja testa.... Nästa vecka (32) ska båten in för reparation också, har ju en bensinmätare som visar fullt hela tiden.

2013-07-31

Jaha! Vad ska man göra? Såg fram emot fiske idag, säkert bättre fiske nu efter väderomställning. Blåste så jävligt att vi bara drev över grynnorna trots ankare. Brände bara soppa idag.

2013-07-26

Strålande solsken, drygt 30 grader varmt, nästan vindstilla. Skönt att vara ute på sjön men katastrofalt dåligt fiske. Testade gädda på grynnorna, inte ett hugg. Temperaturen på grynnorna ligger runt 20-22+. Tror att gäddorna går på djupet nu när vattnet är så varmt. Hursomhelst! Vi drog vidare & testade på abborre istället, Jag hade turen direkt att dra 2 stycken abborrar, största vägde ca 700-800 gram. Efter det kom en dödperiod som aldrig ville ta slut. Jocke lyckades i alla fall kroka en gäddsnipa, men hur kul är det när man är ute efter abborre!? 5 Timmar ute på sjön & så dåligt resultat! Nu tar vi ett par dagars paus & inväntar bättre fiskeväder.

2013-07-25

Båtåkarväder! 30+ & knappt någon vind, tog med hela familjen & tog en lång sväng ut på en riktigt mysig båttur. Inget fiske idag, bara mys. Jocke & jag ska fiska i morrn.....

Preem shejkens leksak, 130 000 000:-, billigt & bra!

2013-07-22

Gjorde ett riktigt ärligt försök i dag trots nordanvind i flera dagar, sugen som fan i & med gårdagens magsjuka! Helt jäkla omöjligt! Ankrade upp på en av våra favoritgrynnor, ankaret slet sig hela tiden, vita gäss överallt. Drog hem & lagade lite god mat istället! Får vänta in bättre vindar, solen skiner ju varje dag, så man ska ju egentligen inte klaga........

2013-07-21

Såg fram emot att testa lite nya wobblers på en av gäddgrynnorna, trots flera dagar av nordlig vind. Så blev ej fallet, vaknade upp tidigt i morse med värsta magåkomman. Tappat räkningen på alla toabesök. Hoppas att det bara är 24-timmars? Skitdag med andra ord!

2013-07-16

Blev bjuden på en Gösfiske tur med Team JJ, på en av deras "hemliga" grynnor. Fyfan rent ut sagt vad roligt! Joel, Janne, Jocke & jag i deras båt, fint väder men blåsigt. Kände mig som ett barn på Julafton....
Äntligen få se lite riktigt gösfiske! Jocke fick äntligen sin första gös. Grattis Jocke! Själv tog jag en & tappade 2 stycken. Drog också en gädda som jag trodde var en gös....Lurad! Blev dessutom av med jiggen vid avkrokning. Lyckades också fixa ett riktigt skatbo på min multirulle, jätteroligt! Janne drog 3 stycken gösar, Joel drog ett gäng gösar, toppade med en på 4,08 Kg. Jätte trevlig fisketur med trevliga fiskekompisar!

Herre Göstanes!

Jocke's livs första gös, Grattis!

Janne, Team JJ.

Joel, Team JJ.

Skatbo, jättekul!

2013-07-15

Klassiskt abborremete med röd vitt flöte & mask, det är semester! Fiskade från land idag, har ett favvoställe vid Görvälns slott som gett fina borrar förut. Dock inte idag, blåste så pass mycket att flötet drog in direkt mot land. Slutade i alla fall med ett gäng borrar tagna av oss båda att spara till röken som jag investerat i, men inte utnyttjat ännu. Team JJ hörde av sig & frågade om vi är sugna att följa med i morgon & vertikalfiska gös.......FY FAN VAD ROLIGT!! Ser fram emot morgondagen!  :o)

2013-07-13

Äntligen fiske! 4 veckor semester som börjar nu på Måndag. Stack ut idag till en av favoritgrynnorna & mötte upp med Team JJ. Kan fan inte börja semestern bättre, fiska med trevliga människor + superfint väder....för båttur.....inte fiske. På tok för varmt & vindstilla för riktigt sjysst fiske, men som sagt, roligt att träffa Janne & Joel (Team JJ). Tog 3 st mindre gäddor & en jävligt fin abborre som jag typiskt nog råkade tappa vid båten. Fan! Grämer mig fortfarande, klumpigt! Ska komma ihåg en av grynnorna vi var på idag när man ska fånga löja till abborremete. Jävlar vad med löja, måste bara öva på att lära mig kasta med kastnät. Överlag en trevlig fiske dag med spegelblank Mälare & strålande solsken.

2013-07-04

Drog iväg på en kvällssnabbis till en av våra favoritgrynnor, satan i gatan vad det har vuxit gäddnate! Ta mig fan omöjligt att fiska med wobbler. Testade istället skeddrag med B8 Shield, funkade ypperligt. Gäddorna var dessvärre inte på hugget, massvis med gäddvak & följare. Jocke lyckades i alla fall kroka en liten snipa till slut. Blir ett litet fiskeuppehåll nu till nästa helg, jobbar nästa vecka + att jag måste fixa lite hemma.

2013-07-03

Fint väder men för blåsigt igen för vertikalfiske, testade ett nytt ställe på abborre & gädda. Segt fiske, endast ett par gäddor & abborrar.

2013-06-30

Lätt bris på Mälaren, dags att testa vertikalfiske. Hinner bara lägga oss på kanten av grynnan så börjar det blåsa, såg i alla fall fisk på lodet men gav ganska omgående upp. Tog oss istället till en annan grynna där vi träffade Team JJ som hade inbördes gäddtävling. Jag (Matte) drog en gädda på en av våra favoritgrynnor på väg hem. Hade ett par hugg men inte mer, testar igen lite senare i veckan.

En liten slempelle!

2013-06-28

Äntligen semester! Börjar lite försiktigt med 1 veckas semester sedan jobbar men 1 vecka sedan börjar riktiga semestern med 4 veckor ledigt! Började i alla fall min lediga Fredag med att guida svågern & hans son. Robert (svåger), Viktor (son). Tog en tur på Mälaren i deras nyinköpta Buster XL. Jättetrevlig dag. Strandhugg på våran klubbholme med kaffe & kakor, ej hembakta!

Joachim, Victor,Robert.

Victor,Robert & jag.

2013-06-22

Var ute tidigare idag på ett fiskepass Fick sån jäkla Ågren när Team JJ hörde av sig angående att dom skulle ut & trolla i kväll, så vi blev helt enkelt tvungna att sticka ut igen på ett trollingpass vi också! Segt så in i helvete, såg fisk på lodet, men alldeles för djupt för våra wobblers. Först vid 23-tiden började vi se fisk runt 4-5 meter. Tog min Gösta på precis samma ställe som förra året, JSFK's vatten klockan 01.15. Helt odramatiskt, ingen fajt alls. Tack vare pannlamporna vi inhandlat så blev det ett gäng lättare att få krokarna ur håven denna gång. Tycker synd om Jocke, han tappade sitt livs första gös precis vid båten, på't igen bara Jocke!

Blev ett par gäddor idag också.

Kvällspigg krabat!

Team JJ.

 

Här har tyvärr det vi skrivit på bloggen försvunnit! April, Maj & delar av Juni är borta!?

 

2012-10-31

Känns lite tidigt att göra en summering av fisket år 2012. Blev en ganska kort säsong för oss detta år, införskaffandet av båt, fixa vinterförvaring, utrustning m.m. Största problemet för oss har varit att skaffa ett bra ställe att ha båten på vintertid. Det problemet är nu löst, båten står inomhus i en varm lokal så det var bara att blåsa den ren & parkera. Skönt som fan! Fisket då? Tycker väl att fisket gått ganska bra, vår första säsong, inte helt lätt att hitta bra platser + att vädret har fan inte varit med oss. Denna skitsommar har inte vädergudarna visat sig från sina bästa sidor. Nästan varenda gång vi fiskat så har det blåst utav h-e, fastnat med ankaret 2 gånger, varit nära att kapa ankartampen. Gädda har vi nästan fått varenda gång vi fiskat, Jocke tog personbästa på 8 Kg, jag personbästa på 7 Kg. Snittvikten har väl legat på 3-4,5 Kg. Haft ett par hugg där gäddan säkerligen legat på 9-10 Kg. Snipor runt kilot räknar vi inte.

Gösfisket däremot har varit trögt, blev en lyckad tur i Augusti med 3 stycken fina matgösar allihopa godkända. (Minimimått 45 cm). Dom andra turerna fick vi bara ett par känningar, inte mer. Hade tänkt fiska abborre ett par gånger också, fick finfina tips av TeamJJ. http://www.teamjjfiske.se/ Tyvärr så blåste det så jäkla mycket varje gång så man drev bara över grynnorna hela tiden. Nu återstår bara att sitta & vänta in nästa fiskesäsong, ser fram emot den!!

Skitfiske på er!

2012-09-25

Skitväder med antingen regn eller blåst. Blev inte en så lång fiskesäsong detta första år som Team JoMa. Hade gärna haft i båten tills isen lägger sig men har lite strul med vinterförvaring så bättre att fixa det i tid. Får ta igen det nästa år.....

2012-09-16

Så pass frisk att fiskesuget äntligen börjar sätta in men vad händer då? Blåser utav h-e istället ute på Mälaren, skulle egentligen bli att vi skulle vara 2 stycken båtar ute idag & fiska, men vi kom överens om att fiska nästa helg istället.Dessutom så var det seglingsregatta precis utanför klubben, så det hade blivit lite tajt att ta sig ut från hamnen.

2012-09-15

Jaha! Äntligen fint väder men känner fortfarande av bihålorna, tänker satsa på fiske i morgon istället.

2012-09-06

Fyfaan för bihåleinflammation säger jag! USCH!!! Vädret har iofs inte varit så bra på helgerna efter att man var ute sist (16 Augusti). Känns som att det är en evighet sen man fiskade. Ska gå vakt på båtklubben nu till helgen, får försöka på lite fiske på Söndag!? Sist vi var ute (innan göstrollingen) så testade vi gädda på favoritgrynnan ett par kast, ville pröva B8Shield. http://www.b8shield.se/ Har blivit en djungel med gäddnate på grynnorna & vill ju fiska effektivare. Kommer att återkomma med en rapport angående B8Shield. Kan i alla fall tipsa om att "offra" ett par trekrok & limma fast med superlim. Fortsättning följer...

Ganska smart!

2012-08-25

Jäkla förkylning att inte ge med sig, har så in i h-e ont i bihålorna. Inget fiske den här helgen igen....SUCK!

2012-08-16

Äntligen lite tid för fiske. Typiskt nog så har ju vädret blivit bättre efter att semestern tog slut, redan hunnit jobba 4 veckor. Ett par dagar med stabilt väder & barometern pekar uppåt, dags för göstrolling. Sol & varmt väder när man stack från jobbet, ösregn på vägen hem, klarnade upp & blev en otroligt vacker kväll. Mälaren alldeles spegelblank. Jag (Matte) hade turen med mig idag. lyckades kroka 3 stycken gösar, inte dom största jag sett, men allihopa godkända (minimimått 45 cm). Måste införskaffa pannlampor, håvade upp gösarna vid båten & trekrokarna fastnade i håven, såg nästan ingenting.

Görväln levererar, i morgon blir det gös till middag. Mumsfilibabba!!

Bilden talar för sig själv...

Grymt vacker kväll!

2012-08-09

Jobb, jobb, jobb & åter jobb. Fan inte haft tid alls för fiske. Får ta igen det senare......

2012-07-28

Tänkte att vi skulle testa att fiska abborre med löja, det sket sig som vanligt. Blåste så jäkla mycket så när man ankrade drev man bara förbi grynnorna. Den här sommaren har det fan blåst mycket.

2012-07-20

Fint väder, solen skiner & spegelblankt ute på grynnan. Innan vi ens hunnit börja vårt fiske så ser jag en stor gädda stå nere bland gäddnaten. Drog 7 st gäddor 2,4 - 5,5 Kg. Ett gäng gäddor också som slet sig. Kul fiskedag! Favoritwobblern levererar! Zaltwobbler (Papegoj).

Idag hade vi roligt!

Gäddorna var på hugget idag.

12-07-17

Stack ut på favoritgrynnan, hann med ett par kast sedan brakade helvetet löst. Åskmolnen tornade upp sig som en svart vägg från Kungsängen hållet, hemmahamnen var inte att tänka på. Fick fly fältet & söka skydd under bron som går över till vattenverket vid Görväln. Vilket skitväder den här sommaren. Barometern visar bara lågtryck, USCH! Blev fint väder senare till kvällen, Joachim ville inte följa med ut på trollingtur så frugan hängde på istället. Hann bara åka ett par minuter så ser vi en båt där en kvinna & en man påkallar hjälp. Mannen håller i något som ser ut som ett koppel med en rätt så stor jäkla hund i andra änden. Visade sig att dom har ett vuxet får som dom lyckats binda fast en tamp runt halsen på för att det inte skulle drunkna. Dom hade en ganska så stor båt så att bärga fåret fick bli på våran lott. Få ombord fåret i båten visade sig omöjligt så fick ta det på släp, trodde att fåret skulle drunkna flera gånger. Hursomhelst så gick allting bra, måste sett roligt ut. Båten trollingriggad för trolling & man har ett får på släp. Skall tilläggas att vi INTE fick någon fisk alls!

Stupid!

2012-07-10

Favoritgrynnan igen, ett par mindre gäddor + ett antal hugg. Landar en gädda på 2,7 Kg.

Esox Lucius!

2012-07-03

Göstrolling, Görväln. Tappar en gös, hinner knappt se den på ytan så sliter den sig. Fick en bonusgädda istället på 2,3 Kg.

Snipa!

Fin kväll ute på Görväln.

2012-06-28

Favoritgrynnan levererar! Jocke får fajtas ordentligt & med mycket möda & besvär lyckas han landa en gädda på 8 Kg. Grattis!

Fin gädda på 8 Kg.

Bete = Gröngul Zalt wobbler. Färg 24.

2012-06-24

Brofjärden, var egentligen ute & trollade efter gös....blev en gädda istället på 3 Kg.

3 Kg.

2012-06-20

Joachims tur idag att lura gäddan, prick 3 Kg.

3 Kg.

2012-06-16

Favoritgrynnan, höjde mitt personbästa på en Esox Lucius 7 Kg prick.Sjunkande Zaltwobbler (Papegoj).

7 Kg.

2012-06-06

Finns det något bättre sätt att fira Nationaldagen på än med att fiska? Stack ut mot Bro hållet, fin dag med sol & lite vind. Jocke tog första gäddan på 3,2 Kg. Jag tog nästa på 4,2 Kg.

3,2 Kg.

4,2 Kg.

Banner FPV 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)